Eczane Çalışanları eczacılar odasının aldığı kararı protesto ettiler

Eczane Çalışanları eczacılar odasının aldığı kararı protesto ettiler
Eczane Çalışanları eczacılar odasının aldığı kararı protesto ettiler Admin
Bu içerik 614 kez okundu.
Reklam

 

 

Niğde’de eczanelerde çalışan personeller Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda yaptıkları basın açıklaması ile eczacılar odasının aldığı kararı protesto ettiler. 

Niğde Eczacılar Odası Yönetim Kurulu geçtiğimiz günlerde aldığı karar ile eczanelerin Cumartesi günlerinde de açık olacağını kamuoyuyla paylaşmıştı. Kararın uygulamaya girmesinin ardından eczanelerde çalışan personeller çalışma saatlerinin arttığını belirterek kararı protesto ettiler. 

Niğde’de eczanelerde çalışan personeller bir araya gelerek Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptılar. Tüm eczane personelleri adına açıklama yapan eczane çalışanı Bünyamin Merdem bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, “25 yıldır eczane sektöründe çalışıyorum. Alınan karar ile çalışma saatlerimiz haftalık 45 saatin üzerine çıkıyor. Yani çalışma saatlerimiz artmış oluyor. 

Eczaneler Odası tarafından alınan bu karara ilişkin bizlere sorulmadı görüşlerimiz alınmadı. Bu kararı keyfi bir karar olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca Niğde’de nöbetçi eczane listelerinde de bir tutarsızlık var ve bu listenin de düzeltilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Eczane personelleri yaptıkları basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağılırken, karardan dönülmemesi halinde ilerleyen günlerde iş bırakma eylemi yapacakları öğrenildi.(Adnan Çelebi)

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de