Bu fabrika Kadınlara emanet olacak

Bu fabrika Kadınlara emanet olacak
Bu fabrika Kadınlara emanet olacak Admin
Bu içerik 385 kez okundu.
Reklam

 

 

Niğde’ye yatırımcılar gelmeye devam ediyor. En son olarak Niğde’de Güneş enerji santralleri bulunan ve İstanbul ilinde tekstil üzerine bir çok fabrikası buluna, aynı zamanda yurt dışına ihracat üzerine çalışan Güleks Tekstil Niğde’de fabrika açıyor.  Niğde’de açılacak olan Tekstil fabrikasına ilk etapta genellikle kadın olmak üzere 20 kişiyi istihdam edecek olan fabrika yılsonuna kadar 400 kişiye kadar istihdam sağlamayı hedefliyor.

Niğde Organize Sanayi Bölgesinde hayata geçecek olan Güleks Tekstil yetkilileri fabrikada çalışacak olan kadınlarla yüz yüze mülakatlar yapılıp ilk etapta çalışacak olan 20 kadın belirleniyor.

Niğde Organize Sanayi bölgesinde hizmete girecek olan Güleks Tekstil Fabrikası için dün Şirketin İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Birsen Konukcu tarafından geneli kadın olan işçilerle bir araya gelip iş başvurusu yapan kadınlara fabrikanın iş ve işlevleri hakkında genel bilgi verdikten sonra fabrikada çalışmak isteyen kadın işçilerle yüz yüze görüştü.

Tekstil Şirketinin Şirketin İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Birsen Konukcu; “ Biz şirket olarak Niğde’de Güneş enerjisi üzerine yatırımlarımız olmuştu. İstanbul ilinde bulunan tekstil fabrikamızın bir kolu olacak şekilde bir tekstil fabrikası kurmayı hedefliyorduk. Yaptığımız araşıtırmalar neticesinde Niğde iline bu fabrikayı kurmaya karar verdik. Şirket yetkilerimiz genellikle kadın istihdamına önem verdiklerinden dolayı bizde bugün Niğde’ye kurduğumuz fabrikamızda ilk etapta çalıştıracağımız ve eğiteceğimiz 20 kadını bugün burada yüz yüze görüşüp seçeceğiz. Fabrikamız sabah saat 08.00’de iş başı yapılacak olup akşam 18.00’a kadar çalışacak olup Cumartesi günleri istenirse mesai yapabileceklerdir.” Dedi.

Yeni açılacak olan tekstil fabrikasında hakimiyetin kadınlarda olacağını ifade eden Konukcu; “Tekstil fabrikası, bölgeye istihdam sağlamanın yanı sıra, kadın çalışanları ile dikkat çekiyor. Fabrikada ilk etapta 20 kadınımızı istihdam etmiş olacağız. Hedefimiz büyümek ve daha fazla kadına iş vermek. Kadınlarımız ne kadar çok iş hayatına katılırsa, ekonomimiz o kadar fazla büyüyecektir. Kısa süre sonra çalışan sayımız artacak. Ülke ve bölge ekonomisine ne kadar çok katkı sağlarsak o kadar  mutlu olacağız. Kısa süre içinde çalışan sayımız 400’ün üzerine çıkacaktır” ” dedi.(Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de