Yapılandırmada son gün 30 haziran!

Yapılandırmada  son gün 30 haziran!
Yapılandırmada  son gün 30 haziran! Admin
Bu içerik 878 kez okundu.
Reklam

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karar ile süresi uzatılan vergi borcu yapılandırma süreci 30 Haziran’da sona erecek. Yetkililer yapılandırma sürecinden yararlanmak isteyen vatandaşlara son gün uyarısı yaptı.
Kamu borçlarının yapılandırma süresi 31 Mayıs’ta sona erecekti. Bakanlık tarafından alınan karar ile yapılandırma başvuru süresi bir ay daha uzatılmıştı. Yetkililer kamu borçları yapılandırması kapsamında başvuru süresinde son günlerin yaklaştığı belirterek borcunu yapılandırmak isteyenlere çağrı yaptı. Yapılandırma kapsamında tüm kamu kurumları iki bin liranın aşağısında olan borç miktarlarından vazgeçtiğini açıkladı. 
2 bin liranın üzerinde olan borçlar ise yapılandırma kapsamında 12, 18, 24, 36 ve 48 ay vadelerle ödenebilecek. Başvuru süresinin bir ay daha uzatılması ile ilk taksit ödeme süresi de uzatılmıştı. 30 Haziranda sona erecek olan kamu borçları yapılandırma sürecine dikkat çeken yetkililer, “Vergi affı olarak da geçen kamu borçları yapılandırması süresi 30 Haziranda sona erecek. Kamuya borcu olan vatandaşlar borçlarını yapılandırma fırsatından yararlanmak için bulundukları illerde bulunan ilgili kurumlara giderek bilgi alabiliyor. Kamu borçlarının yapılandırması tüm vergileri, trafik, sosyal güvenlik primleri, askerlik, nüfus, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları gibi alanları kapsıyor. 
Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi olan "www.gib.gov.tr" adresinden veya e-devlet üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabiliyor. Bir önceki yapılandırmadan farklı olarak vatandaşlarımız borçlarını 48 eşit taksit ile ödeyebilecek. Borcunu taksitle ödeyecek olan vatandaşlardan anapara ve enflasyon farkı tahsil edilecek. Ayrıca taksit seçeneğine göre yıllık yüzde 9 oranında da vade farkı uygulanarak” ifadelerini kullandılar. (İsmail Ok)

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de