'Mutluluğa Kurşun Sıkma'

'Mutluluğa Kurşun Sıkma'
'Mutluluğa Kurşun Sıkma' Admin
Bu içerik 231 kez okundu.
Reklam

Niğde’de Jandarma Komutanlığı ekiplerince  "Mutluluğa Kurşun Sıkma" projesi kapsamında Şadırvan Parkta stant açtı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kutlamalarda havaya ateş açılması sonucu gerçekleşen ölüm ve yaralanma olaylarına dikkat çekmek için açtığı stantta vatandaşları bilgilendirerek  broşür dağıttı. 

İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ve Kaymakamlar ile birlikte standı gezen Vali Mustafa Koç, bu faaliyetlerle farkındalık oluşturmak istediklerini, Niğde’de  2023 yılında jandarma sorumluluk bölgesinde yorgun mermiden 2 kişinin, Emniyetin sorumluluk bölgesinde ise 1 kişinin yaralandığını belirtti.

2023 yılının ilk altı ayı içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezine, 351 silahla ateş etme ihbarın geldiğini, Jandarma sorumluluk bölgesinde yorgun mermi isabet sonucu 2 vatandaşın yaralandığını belirten Vali Koç; “ 2022 yılı içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezine toplam 648 silahla ateş etme ihbarı geldiği, Jandarma sorumluluk bölgesinde yorgun mermi isabet etme sonucu 7 vatandaşın yaralandığı ve 2 aracın zara gördüğü, Emniyet sorumluluk bölgesinde 4 vatandaşın yaralandığı ve 1 aracın zarar gördüğü tespit edilmiş olup, toplamda 40 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. 2023 yılı ilk altı aylık dönem içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezine, toplam 351 silahla ateş etme ihbarın geldiği, Jandarma sorumluluk bölgesinde yorgun mermi isabet sonucu 2 vatandaşın yaralandığı, 2 aracın zarar gördüğü, Emniyet sorumluluk bölgesinde 1 vatandaşın yaralandığı ve 1 evin zarar gördüğü tespit edilmiş olup, toplamda 17 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır” dedi.

“Mutluluğa Kurşun Sıkma” mottosu ile toplumu bilinçlendirmek amaçlanmaktadır diyen Vali Koç; “ Kültürümüzün bir parçası olan bayram, düğün, nişan, asker uğurlama, spor müsabakaları kutlamaları vb. etkinlikler sırasında veya sonrasında silahla havaya ateş açılması, toplumda da tedirginliğe yol açan üzücü olayların önüne geçilmesi amacıyla “Mutluluğa Kurşun Sıkma” mottosu ile toplumu bilinçlendirmek amaçlanmaktadır. “Hiçbir Mermi Havadan Kalmaz” mottosu ile havaya dahi ateş etmemeliyiz. Havaya yapılan atış sonrasında bu merminin boş araziye düşebileceği gibi, insanların canına ve malına zarar verebileceği unutulmamalıdır. Vatandaşlarımızın yapılan bu etkinliklerde silahsız, gürültüsüz, ve huzur içerisinde geçirmeleri; diğer vatandaşların hayatlarının olumsuz yönde etkilenmemesi maksadıyla gerekli önlemlerin alınmasına devam edilecektir. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanı içerisinde kasaba ve köylerde yapılan düğün, asker uğurlaması vb. etkinliklerde karakollar tarafından “Mutluluğa Kurşun Sıkma” mottosu içeren brandalar organizasyon sahibine imza karşılığı teslim edilerek, etkinlik süresince asılması sağlanmaktadır” diye konuştu.(Adnan Çelebi)

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de