Niğde Turizm’de sınıfta kaldı

Niğde Turizm’de sınıfta kaldı
Niğde Turizm’de sınıfta kaldı Admin
Bu içerik 463 kez okundu.
Reklam

Kapadokya’nın giriş kapısı olarak bilinen Niğde’ye 2023 yılının ilk 6 ayında 142 bin 352 yerli ve yabancı turist, hemen yanı başımızda bulunan Nevşehir ilini 2023 yılının ilk 4 ayında 429 bin 142 yerli ve yabancı turist müze ve ören yerlerini ziyarette ederken, Niğde Turizm’de yine sınıfta kaldığı ve yerel yöneticilerin ilimizi tanıtım konusunda yeterince çaba göstermediği görülüyor.

İlde turizmin kalbini oluşturan müze ve ören yeri çıkış noktasından hareketle turizmin daha fazla canlanması ve bundan hak edilen ölçüde yararlanılmasının sadece müze ve ören yerleriyle mümkün olmadığı göze çarparken, Niğde’nin yabancı turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için alternatif turizm çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekiyor. Niğde’de bulunan 18 Turizm acentesi yeterince ilimizi tanıtma konusunda ellerinden geldiğini yapmadıkları gözüküyor.  Birçok alternatif turizm yerleri bulunan Niğde’ye 6 ay gibi bir süre zarfından sadece 4 bin 785 yabancı turist geldiği öğrenildi. Buda demek oluyor ki Niğde turizm konusunda yeterince tanıtılmıyor. İl merkezinde bulunan 18 acente ilimizi yeterince tanıtmadığından kaynaklanıyor. Niğde’de bulunan 18 turizm acentesi Niğde’yi tanıtmak ve buralara tur düzenlemek yerine Nevşehir’i tanıtıp Nevşehir iline turlar düzenliyorlar.

Hemen yanı başımızda bulunan Nevşehir turizm de pastadan parçasını alırken Niğde ise sadece izlemekle kalıyor. Nevşehir’i bir ayda ortalama 125 bin yerli ve yabancı turist ören yerlerini ziyaret ederken, Niğde’ye ise 6 ayda ancak 429 bin yerli ve yabancı turist ziyarette bulundu. Niğde’de turisttik yerlerimi yok da Niğde Turizm konusunda hep geride kalıyor. Niğde’de bulunan tarihi Andaval kilisesi, tarihi su kemerleri, Roma Havuzu gibi ören yerlerinin yanı sıra Bolkarlar ve Demirkazık dağcılık turizmi gibi birçok alternatif turizm yerleri bulunurken Niğde turizm konusunda yerel yöneticiler tarafından yeterince tanıtılmadığı göze çarpıyor.(Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de