Veterinerlik Fakültesi şart oldu!

Veterinerlik Fakültesi şart oldu!
Veterinerlik Fakültesi şart oldu! Admin
Bu içerik 366 kez okundu.
Reklam

 

Niğde’de üreticiler son günlerde yaşanan koyun ölümleri ile ilgili acil adımlar atılmasını, tarım ve hayvancılık alanında oldukça önemli olan bu kentte acilen Veterinerlik Fakültesi kurulması gerektiği ve çevre illere mecbur bırakılmak istemediklerini söylediler.

OTOPSİ İÇİN AKSARAY’A…

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde geçtiğimiz günlerde bazı hayvan üreticilerin koyunlarında ölümler başladı. Ulukışla ilçesinde boy gösteren koyun ölümlerinin neden meydana geldiğini öğrenmek isteyen koyun sahipleri Niğde’de koyun ölümlerinin neden meydana geldiğini belirleyen bir otopsi yapılamadığından çareyi, Aksaray ve Konya gibi çevre illerden yardım ve otopsi desteği almada buldu.

ŞİMDİYE KADAR 30 CİVARINDA KOYUN ÖLÜMÜ GERÇEKLETİ

Üreticiler, bu konuda son ölümler ve sayının artmasının ardından Konya’dan tam kapsamlı veterinerlik desteği almaya çalışırken bazıları da ölü hayvanlarının ölüm sebeplerini öğrenmek üzere otopsi için Aksaray’a gönderiyor.   İddiaya göre; Düzensiz giden mevsim şartları ve bölgede gerçekleşen yağışların ardından yaylada veya meralarda otlayan koyunların bir kısmı bazı yabani otlardan 3 ya da 4 üreticinin toplamda 30 koyunu telef oldu.

NİĞDE’YE VETERİNER HEKİMLİĞİ KURULMALI

Ölümlerin bu şekilde olabileceği konusunda görüş bildiren üreticiler bunun tam sebebinin ne olduğunun ise telef olan hayvanlara otopsi yapılmasıyla ortaya çıkarılabileceği, bunun içinde Niğde’yi başka illere mecbur bırakmadan bir Veterinerlik Fakültesi kurulması gerektiğini belirttiler. 

NİĞDE İÇİN DÜŞÜNDÜRÜCÜ!

Tarım ve hayvancılık anlamında ülke genelinde hatırı sayılı teşvik ve destek alan Niğde’de bu tür testlerin ve otopsilerin yapılamıyor olması ise üreticileri düşündürüyor. Üreteciler bu konuda acil bir çözüm ve netlik beklerken Niğde’nin bu anlamda ciddi bir adım atması gerekiyor.(Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de