Niğde’de mahalle sayısı 14’e düştü

Niğde’de mahalle sayısı 14’e düştü
Niğde’de mahalle sayısı 14’e düştü Admin
Bu içerik 940 kez okundu.
Reklam

 

 

 Niğde Belediyesi Meclis toplantısında bazı mahalle nüfusunun çeşitli gerekçelerle azalması nedeni ile mahallelerin birleştirilmesi maddesi görüşülerek karara bağlandı. Mecliste yapılan oylama sonucunda kent merkezinde bulunan 26 mahalle sayısı 14’e düşürüldü.

Niğde Belediye Meclisinin 07.07.2023 tarih ve 87’nolu kararı ile   imar komisyonuna ek süre verilen, İlimiz muhtelif mahallerde, mahalle nüfusunun çeşitli gerekçelerle azalması nedeni ile, İlimiz sınırları dâhilinde bulunan mahalle sınırlarında ve kısmen isimlerinde 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 9. Maddesine istinaden değişiklik yapılması hususundaki İmar Komisyon raporunun müzakere ve karara bağlanması mecliste görüşüldü. Belediye Meclisinde yapılan görüşmelerde mahallelerin birleşme kararı ile 26 mahalle sayısı 14’e düştü.

Niğde Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda mahalle nüfusunun çeşitli gerekçelerle azalması nedeni ile kent merkezinde 26 olan mahalle sayısı meclis kararıyla birlikte 14’e düşürüldü. Mecliste yapılan oylama sonucunda kalan mahallerin isimleri şu şekilde; Şehitler, İnönü, Aşağı Kayabaşı, Yukarı Kayabaşı, Kayaardı, Sarıköprü, Kumluca, Şahsüleyman, İlhanlı, Nar, Selçuk, Kale, Efendibey ve Fertek mahallesi kaldı. (Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de