Üniversitede Bal Hasadı Başladı

Üniversitede Bal Hasadı Başladı
Üniversitede Bal Hasadı Başladı Admin
Bu içerik 440 kez okundu.
Reklam

 

 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Arıcılık Araştırma ve Uygulama birimi tarafından geçtiğimiz yıl 100 kovanla başlanılan üretim bu yıl 200 kovana çıkartıldı. Bal hasadını başlatan NÖHÜ Rektörü Prof. Uslu, Üniversitemiz öz kaynaklarıyla bu sene 200 kovana kadar ürettiğimiz balımız için hasadımızı bizzat başlattık.  Hasadımız hayırlı, tadımız hep bal gibi olsun” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Arıcılık Araştırma ve Uygulama birimi tarafından yoğun çalışmanın ardından gerçekleştirilen bal hasadı, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu tarafından başlatıldı. Bal hasadına Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulamalar ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu da katılarak buradaki çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’ya bilgiler verdi.

Bal hasadı sonrasında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Arıcılık ünitesinin, bölgesel sorunlarının belirlenmesi ve bu sorunların çözümüne yönelik olarak üreticilerle yakın çalışılmasının önemli olduğunu aktararak emeği geçen tüm personellerimize teşekkür etti ve çalışmaların bereketli geçmesi dilerim. Üniversitemiz öz kaynaklarıyla bu sene 200 kovana kadar ürettiğimiz balımız için hasadımızı bizzat başlattık.  Hasadımız hayırlı, tadımız hep bal gibi olsun. 

Arıcılıkta bu yıl 200 kovana ulaşıldığını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ise gelecek yıl biraz daha arttırarak, öğretim üyeleri ve öğrenciler için araştırma ve uygulama imkanı sunacaklarını da dile getirerek değerli katkıları ve destekleri dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’ya teşekkür etti.(Adnan Çelebi)

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de