Engelli ve eski hükümlülerin 20 projesi onaylandı

Engelli ve eski hükümlülerin 20 projesi onaylandı
Engelli ve eski hükümlülerin 20 projesi onaylandı Admin
Bu içerik 429 kez okundu.
Reklam

 

 

Engelli Ve Eski Hükümlü Proje Başvuruları Değerlendirilmek Üzere Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne Gönderildi.

 İŞKUR, engelliler ile eski hükümlüleri kendi işini kurmaları yönünde hibe projeleriyle desteklemeye devam etmektedir. Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 150 bin TL, eski hükümlü girişimcilere de 110 bin TL’ye kadar hibe desteği verilmektedir.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanan projeler desteklenmektedir.  

İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği projesi 2023/2. dönem başvuru dönemi sona ermiş olup Niğde’de 20 vatandaşımızın proje başvuruları İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda kabul edilerek değerlendirilmek üzere Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Genel Müdürlüğümüze gönderilen projeler içerisinde küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, arıcılık, şarküteri ve kasap işletmesi, çatı sistemleri işletmesi, elektrik ve pano monitörlüğü işletmesi, alçı dekorasyon işletmesi ile erkek kuaför işletmesi gibi birçok iş alanında hazırlanmış projeler bulunmaktadır.

Engelli ve eski hükümlü kendi işini kurma hibe projeleri ile ilgili konuşan Niğde İŞKUR İl Müdürü Ali BİNGÜL “İlimizde kendi işini kurma hibe desteği kapsamında 20 vatandaşımız projelerini sunmuş olup bu projeler İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda görüşülüp kabul edildikten sonra değerlendirilmek üzere Genel Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız projelerinin kabul edilmesi durumunda kendiişlerinin patronu olacaktır. Proje başvurusu yapmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız Kurumumuz internet adresinde www.iskur.gov.tr duyurular bölümünde Aralık/Ocak ile Mayıs/Haziran döneminde yayınlanan başvuru rehberinden detaylı bilgi alabilir, bu dönemlerde proje başvurusu yapabilirler. Ayrıca İl Müdürlüğümüzde engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza proje başvurusu ile ilgili rehberlik yapılmaktadır. ” dedi.(Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de