NÖHÜ’de isteyen her öğrenciye yurt var

NÖHÜ’de isteyen her öğrenciye yurt var
NÖHÜ’de isteyen her öğrenciye yurt var Admin
Bu içerik 376 kez okundu.
Reklam

 

Anadolu'nun parlayan yıldızı olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin bu yıl öğrenci sayısının yaklaşık 30 bin olması bekleniyor.

Türkiye'de hemen her üniversitede yurt bulmak, öğrenciler ve ailelerinin yaşadığı en büyük sorunlardan birisi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde'de öğrencilerin barınma sorunu olmadığını ve isteyen her öğrencinin yurtlarda yer bulabileceğini belirtti.

YURT SORUNU YAŞAMAYAN ENDER İLLERDEN BİRİSİ NİĞDE

Niğde'de öğrencilerin barınma sorunu olmadığını ve isteyen her öğrencinin yurtlarda yer bulabileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Uslu; “ Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak geçen sene yüzde doksan dokuz oranında bir doluluk oranımız vardı. Bu sene de inşallah yüzde yüze yakın bir doluluk oranı bekliyoruz. Üniversitemizin bütün bölümleri bütün öğrencilerimize açık.  Tabii ki son yıllarda özellikle büyük şehirlerde yaşanan barınma sorunundan dolayı büyük zorluklar çekmekte. Niğde'mize ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemize baktığımızda geçen seneki doluluk oranlarımızda yüzde yüze yakın bir doluluk oranımız vardı. Bu durumda bile bin beş yüz tane öğrencimizi alabilecek kapasitemiz hala vardı. Ve bütün başvuran öğrencilerimizi kabul etmemize rağmen. Şu anki kapasitemiz on bir bin öğrenciyi yerleştirecek bir yurdumuz var ve yurtlarımız mevcut. İnşallah bu sene de öğrencilerimiz bizi tercih ettiklerinde yurt sorunu yaşamayacaklar. Hem kız hem de erkek öğrencilerimiz için yurtlarımız hazır” diye konuştu.

NÖHÜ’DE ÖĞRENCİ SAYISINDA HEDEF 30 BİN

Bünyesinde 24 bin öğrenci barındıran Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin bu yıl ki öğrenci hedefinin 30 bin olduğunu ifade eden NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Uslu; “Bizim hedeflerimiz var. Şu anki tabii mezunu da verdik bu sene, 24 binler civarına kadar düştü. Ama biz yeni alacağımız 6 bin öğrencimizle beraber de 30 bine ulaşmayı hedefliyoruz İnşallah. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Anadolu'nun parlayan bir yıldızı konumuna geldi. Buradan da şunu söyleyeyim, hem kampüsümüzle, hem şehrimizle, hem de şehrimizin güzide insanları Niğdelilerle bütün şehirlerdeki öğrencilerimizi Niğde'mize bekliyoruz” dedi.(Adnan Çelebi)

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de