DSİ’nin Yeşil Karıncaları İş Başında!

DSİ’nin Yeşil Karıncaları İş Başında!
DSİ’nin Yeşil Karıncaları İş Başında! Admin
Bu içerik 345 kez okundu.
Reklam

 

 

Devlet Su İşleri (DSİ) bünyesinde bulunan ve ‘Yeşil Karıncalar’ adı verilen iş makineleri Niğde merkeze bağlı Hacıbeyli, Ulukışla ilçesine bağlı Alihoca, Maden, a Köşkönü ve Koçak Köylerinde dere tanzimi ve temizliği çalışmaları tamamlandı.

DSİ Konya 4. Bölge Müdürlüğünün resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; “ Bölge Müdürlüğümüz sınırları dâhilinde Niğde ilinde toplu ve münferit makineli çalışmalar kapsamında; Niğde Merkez Hacıbeyli, Ulukışla Alihoca, Ulukışla Maden, Ulukışla Köşkönü, Ulukışla Koçak Köylerinde toplamda 33 km’lik, dere rusübat temizleme, seddeleme ve ıslah çalışmaları tamamlanmıştır. Ayrıca Ulukışla Çiftehan Çakıt Çayı ve Çamardı Eynelli Köyünde dere rusübat temizleme, seddeleme ve ıslah çalışmaları devam etmektedir” denildi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, bahar ve yaz aylarında etkili olan yağışlar sonrası kent genelinde 33 km’lik, dere rusübat temizleme, seddeleme ve ıslah çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda DSİ geliştirdiği ıslah projeleriyle, hem taşkın risklerini azaltıyor, hem de bölge halkının can ve mal güvenliğini sağlıyor. Devlet Su İşleri (DSİ) bünyesinde bulunan ve ‘Yeşil Karıncalar’ adı verilen iş makinalı çalışmalarla riskli derelerdeki taşkın risklerini azaltılıyor. Olası afetlerde tedbir almak maksadıyla, şuan Ulukışla Çiftehan Çakıt Çayı ve Çamardı Eynelli Köyünde dere rusübat temizleme, seddeleme ve ıslah çalışmaları devam etmektedir.

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de