Niğde’de 2 arıcının balları kimliği belirsiz kişilerce çalındı

Niğde’de 2 arıcının balları kimliği belirsiz kişilerce çalındı
Niğde’de 2 arıcının balları kimliği belirsiz kişilerce çalındı Admin
Bu içerik 434 kez okundu.
Reklam

 

 

Niğde genelinde Bal hasat sezonunun başladığı şu günlerde bal hırsızlığı başladı. Niğde merkeze bağlı Uluağaç köyünde ve Çamardı ilçesine bağlı Yeniköy’de kimliği belirsiz kişi veya kişilerce arı kovanlarındaki ballar çalındı.

Niğde merkez Uluağaç köyü Uluağaç barajı üzerinde Faruk Çatal ve İbrahim Çatal’a ait arılıkta kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 300 çıta yaklaşık 1 ton bal çalındı. Çatal kardeşler bir yıldır emek verdiğimiz ballar çalındı. 300 kovan içerisinde 1 tona yaklaşık balımız çalındı. Çamardı ilçemizde de bir arıcımızın yine balı çalınmış. Yetkililerin bu bal hırsızlarını biran önce bulmalarını istiyoruz” dediler.

Geçen yıl köyde bir aracının ballarının tamamının çalındığını bu yıl ise yine bir arıcının balının çalındığını balı çalınan birkaç arıcının ise şikayetçi olmadığını belirten arıcılar, her yıl hırsızlar tarafından bal çalınma olayı olduğunu ama hırsızların yakalanamadığını söylediler. 

Arı üreticileri, “Büyük emek vererek ürettiğimiz ailemizin geçimini sağladığımız ballarımız iki yıldır çalınıyor. Jandarma karakoluna defalarca gidip bal hırsızlığı konusunda şikayetçi olduk. Ama karakola gittiğimizde bizlere kamera taktırmadın mı, gerekli tedbirleri aldın mı gibi sorular soruluyor. Geçen yıl bir arkadaşımızın ürettiği balların tamamı çalındı. Bu yıl ise 6 gün önce bir arkadaşımızın balları çalındı. Birkaç arıcının balları da yine hırsızlar tarafından çalındı. Her yıl bal hırsızlığı meydana geliyor fakat hırsızlar bulanamıyor. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz” dediler.(Adnan Çelebi) 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de