Niğde’de üretilen ürünler 15 ülkeye ihraç ediliyor

Niğde’de üretilen ürünler 15 ülkeye ihraç ediliyor
Niğde’de üretilen ürünler 15 ülkeye ihraç ediliyor Admin
Bu içerik 1008 kez okundu.
Reklam

 

Birçok üründe Türkiye’de söz sahibi iller arasında yer alan Niğde’de üretilen ürünler Tayland’dan tutun da Hindistan, Rusya, Almanya, Saraybosna, Türkmenistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Sri Lanka, Dubai, Arabistan, Libya, Mısır ve Kenya gibi 15 ülkeye ihraç ediliyor.

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Tarım Şehri olan ilimizde üretilen ürünlerin 15 ülkeye ihraç edildiğini ve bu yıl ilk defa Sri Lanka ve Kenya ülkelerine kentimizdeki ürünlerden ihraç edildiği.  Tarımda markalaşan bir şehir olan Niğde’nin ürünleri artık Doğu Afrika ve Güney Asya pazarında da yerini alacağını belirtti.

Niğde’nin Tarımda markalaşma iddiası olan bir şehir olduğunu belirten Baş; “ Niğde tarım şehri, Tarımda markalaşan bir şehir ve Markalaşma iddiasında olan bir şehir. Üretim problemi olmayan bir şehir. Yani bizim tarımsal üretimde hem hayvancılık endüstrisi üretim anlamında söylüyorum, üretim problemimiz yok bizim. İlimizde ciddi anlamda insanımız hem tekniğine uygun hem verimi hem kalitesi hem de aroması açısından Türkiye'nin en iyi, en nitelikli illerinden bir tanesi diyebilirim. İhracatta biz ihraç kapısı olan bir iliz, ihracatımızda 2023 yılının başlangıcında 15 ülkeye ilimizde ürettiğimiz ürünleri ihraç ediyoruz. Tayland’dan tutun da Hindistan, Rusya, Almanya, Saraybosna, Türkmenistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Sri Lanka, Dubai, Arabistan, Libya, Mısır gibi 15 ülkeye ihraç ediyoruz ama bunların içerisinde bu yıl Sri Lanka ve Kenya’ya ihracatımız yapıldı. Bizim açımızdan Afrika ve Asya Pazarı çok önemliydi. Artık ilimizde ürettiğimiz ürünler Afrika ülkelerine de ihraç edilecek.

İlimiz dediğim gibi yani ihracatın stratejik anlamda da bu sistemin sağlanabileceği şu şekilde ihraç kapısıyız. Arkadaşlarımız, sektörlerimiz ciddi anlamda sahayı kontrol ediyorlar. İhracatçının yedi yirmi dört esasına göre taleplerini karşılıyorlar. Zaman mefhumu gözetmeden işin sıhhatli ve hızlandırılması açısından mesailerine devam ediyorlar. İhracata giden ürünlerimizde patates biliyorsunuz onunla başlangıç yaptık. Şeftali, nektar ’in, elma, lahana, lahana iki sene önce bir sembolik de olsa, başlangıç yapmıştık ama devamı geldi. Yani ilimizde üretilen ürünlerimiz 15 ülkeye ihracat edildiği gibi Ülkemizde de iç pazarına da devamlı gidiyor. Niğde üreten ve ürettikçe ürün yelpazesini genişletip Tarım da markalaşan bir şehir olma yolunda ilerliyor” dedi.(Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de