Yol Kenarında Bekleme Yapan Araçlar Denetlendi

Yol Kenarında Bekleme Yapan Araçlar Denetlendi
Yol Kenarında Bekleme Yapan Araçlar Denetlendi Admin
Bu içerik 650 kez okundu.
Reklam

 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla ülke genelinde “karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek, gerekli işaretlemeler ve trafik tedbirlerini almamak” ihlallerinin önlenmesine yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

Konu hakkında Emniyet Genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “ Yük taşımacılığı yapan kamyon ve çekici türü araçlar başta olmak üzere, araçların taşıt yolu üzerinde banket veya emniyet şeritlerinde gerekli önlemleri almadan duraklama ve park yaptıkları, gerekli işaretlemelerle trafik tedbirlerini almadıkları, araçların ağır ve büyük hacimli olmaları nedeniyle bu alanlarda arkadan çarpma şeklindeki trafik kazaları meydana geldiği ve bu kazaların ölüm veya ağır yaralanma ile sonuçlandığı gözlenmektedir. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 59’uncu maddesinde; yerleşim birimleri dışındaki karayolunda zorunlu haller dışında taşıt yolu üzerinde duraklamak/park etmek yasaklanmış, zorunlu hallerde gerekli önlemlerin alınmış olması, araçlarda iki adet reflektör bulundurulması ve kullanılması hüküm altına alınmıştır.

 34 BİN 629 ARAÇ VE SÜRÜCÜ DENETLENDİ. 

Yasaya uygun hareket edilerek trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla ülke genelinde 20-21 Eylül 2023 tarihlerinde “karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek, gerekli işaretlemeler ve trafik tedbirlerini almamak” ihlallerinin önlenmesine yönelik özel denetim gerçekleştirildi. 34 bin 629 araç ve sürücü denetlendi. 525 araç sürücüsüne zorunlu haller dışında gerekli önlemleri almadan karayolu üzerinde duraklamak veya park etmek ihlali tespit edilerek idari yaptırım uygulandı.  3 bin 891 trafik kural ihlali tespit edildi.

Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymalarını hatırlatır, denetimlerin devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz. (Adnan Çelebi)

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de