Yük Taşıyan Araçlara Yönelik Özel Denetim

Yük Taşıyan Araçlara Yönelik Özel Denetim
Yük Taşıyan Araçlara Yönelik Özel Denetim Admin
Bu içerik 758 kez okundu.
Reklam

 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Yük Taşıyan Araçlara yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde 93 bin 898 araç ve sürücü denetlenirken, toplam 6 bin 458 trafik kural ihlali tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Resmi internet sitesinden yapılan paylaşım şe şekilde; “ Sürücülerin başta hız olmak üzere araç kullanma süreleri, yükleme, uygun şeritte sürme ve diğer kurallara yönelik ihlallerinin önlenerek araçların trafiğe uygun hale getirilmesi ve sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin arttırılarak trafik kazalarının azaltılması amacıyla 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında Yük Taşıyan Araçlara yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirildi. 

Yük Taşıyan Araçlara yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetimlerde, 93 bin 898 araç sürücü denetlendi. 842 araçta takograf bulundurulmadığı/kullanılmadığı, Bin 15 sürücünün çalışma/dinlenme sürelerine uymadığı, 330 araçta ağırlık ve yükleme kurallarına uyulmadığı, 81 aracın zorunlu haller dışında gerekli önlemleri almadan karayolu üzerinde durakladığı veya park ettiği, 79 aracın arka koruma çerçevesinin standartlara uygun olmadığı, 62 araçta arka koruma çerçevesinin bulunmadığı tespit edildi. Toplam 6 bin 458 trafik kural ihlali tespit edildi. Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymalarını hatırlatır, denetimlerin devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.(Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de