Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi

Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi
Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi Admin
Bu içerik 300 kez okundu.
Reklam

 

Niğde’de Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla Niğde Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik’in ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi.

29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Fener Alayı ve Kutlama Kabul Töreni düzenlendi. Derbent Mezarlığı Kavşağında başlayan fener alayına Vali Cahit Çelik, eşi Nermin Çelik ve binlerce vatandaşımız ellerinde Şanlı Türk Bayrağımızla yürüdüler. Cumhuriyet Meydanında tamamlanan yürüyüşte havai fişek gösterileri büyük bir ilgi ile izlendi.
Fener Alayının ardından Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yıl dönümü onuruna, Vali Cahit Çelik ve Eşi Nermin Çelik’in ev sahipliğinde Kutlama Kabul Töreni düzenlendi. 

Resepsiyonda konuşan Vali Çelik; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri, büyük bir devrim ve bizlere eşsiz bir armağanı olan Cumhuriyeti, ilanının 100. yılında büyük bir gurur ve sevinçle hep birlikte kutluyoruz. Diğer taraftan yüreklerimiz yanıyor. 7 Ekimden bu yana İsrail’in saldırıları neticesinde Gazze’de 8.000’e yakın Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetti, 20.000’den fazla da yaralı var. Dileğimiz, duamız, bu zulmün en kısa sürede bitmesi ve Filistinli kardeşlerimizin özgürce yaşayabilecekleri bağımsız vatanlarına en kısa sürede kavuşmalarıdır.  Büyük Önderin “Türk Milletinin Karakter ve Adetlerine En Uygun Olan İdare Cumhuriyet İdaresidir” diyerek; 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet, Türkiye için sadece bir yönetim şekli olmamış, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olmuştur. Cumhuriyetle birlikte Türk Milletinin ufku genişlemiş ve her alanda büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Bu nedenle, Cumhuriyetin müdafaası ve muhafazası her şeyden önce gelmektedir. Cumhuriyet, milletimizin birlik ve bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz verilmeyeceğinin en açık ifadesidir” dedi.

29 Ekim 1923 günü ilan edilen Cumhuriyetimizi, her zaman koruduk ve sonsuza kadar korumaya devam edeceğiz diyen Vali Çelik; “ Kurtuluş Savaşı sonucunda 29 Ekim 1923 günü ilan edilen Cumhuriyetimizi, her zaman koruduk ve sonsuza kadar korumaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimize birlik ve beraberlik içinde, asırlardır sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla sahip çıkmak ve ülkemizi ikinci asırda da muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için kararlılık ve azimle çalışmak en önemli görevimizdir.  Bu duygu ve düşüncelerle; Gururla Kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine emaneti olan Cumhuriyeti ve tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içerisinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde olduğumuzu ifade ederek, Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve az önce ifade ettiğim üzere Filistin’de hayatını kaybeden din kardeşlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anarken sizleri, sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

Zeybek Gösterisinin de yapıldığı tören 100. Yıl pastası kesilerek davetlilere ikram edilmesiyle son buldu. (İsmail Ok) 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de