Demiray’dan, Kombi Bakım ve Baca Temizliği uyarısı

Demiray’dan, Kombi Bakım ve Baca Temizliği uyarısı
Demiray’dan, Kombi Bakım ve Baca Temizliği uyarısı Admin
Bu içerik 393 kez okundu.
Reklam

 

Niğde Sobacılar ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Erdal Demiray, doğalgaz kullanımında güvenlik ve verimlilik sağlayan tedbirlerin kış kendini hissettirmeden önce mutlaka alınmasını ve evlerinde soba kullanan vatandaşların baca temizliğini yapmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte Niğdelilere baca temizliği, kombi, şofben, soba gibi yakıcı cihaz bakımlarının bir an önce yapılması çağrısında bulunan Sobacılar ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Erdal Demiray, hem güvenlik hem de enerji tasarrufu için baca ve kombi bakımlarının mutlaka yapılması gerektiğini hatırlattı.

MUTLAKA DÜZENLİ BAKIM YAPTIRIN

Kış dönemlerinin yaklaşmasıyla kombilere binen yükün arttığını hatırlatan Demiray, yetkili servislerce cihazlara mutlaka bakım yapılmasını, İtfaiye tarafından yetkilendirilmiş firmalarca bacaların temizlik, bakım ve onarımlarının yapılmasının oluşabilecek tehlikeleri bertaraf edeceği bildirildi.

Sıklıkla soğuk hava, ses ve toz şikâyetleriyle menfezlerin kapatıldığı belirten Demiray, menfezlerin güvenlik açısından çok önemli olduğunu ayrıca, cihazların yanması için gerekli oksijenin içeri girmesini sağlayarak enerji tasarrufu imkanı sunduğunu vurguladı. Demiray, Ayrıca Sobalarımızın zehirlenmelere karşı Bacalarımızı temizlettirip kombili kazanlı evlerde ise Bakımını ehli işten anlayan sertifikalı ustalara yaptıralım mağduriyet yaşamayalım.  Aynı zamanda mutfak menfez havalandırmalarının açık olmasına dikkat edelim diyerek vatandaşları uyardı.(Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de