Saadet Partisi'nden İsrail'e suç duyurusu

Saadet Partisi'nden İsrail'e suç duyurusu
Saadet Partisi'nden İsrail'e suç duyurusu Admin
Bu içerik 459 kez okundu.
Reklam


Saadet Partisi il başkanlıkları peş peşe İsrail’in Gazze’ye uyguladığı sistematik saldırıları, insan hakkı ihlallerini ve savaş hukukuna aykırılıkları dava etmeye devam ediyor. 
Saadet Partisi Niğde İl Başkanlığı da benzer şikayetlerle İsrail yetkilileri ile ilgili Niğde Adalet Sarayı’na gelerek suç duyurusunda bulundu. 
ALTIPARMAK: SAVAŞ SUÇU İŞLENİYOR
Yapılan suç duyurusu öncesi açıklama yapan Saadet Partisi Niğde İl Başkanı Nihat Altıparmak her geçen gün savaşın dozunu artıran İsrail’in savaş suçu işlemeye devam ettiğini belirterek, “Saadet Partisi olarak 81 ilde olduğu gibi Niğde’de de İsrail yetkilileri ile ilgili suç duyurumuzu yaptık. Savaş suçu dahil birçok suç işleyen terör devleti İsrail’in yetkilileri hakkında adaletimiz gerekli araştırmayı yapıp aziz milletimizin vicdanlarını rahatlatacak kararlar verecekler. 
İsrail denilince emperyalist güçlerin desteği ile toprak sahibi olan bu topraklarda bağımsızlığını ilan eden masum insanları katederek kanser hücresi gibi her tarafa yayılan, işgalini genişleten, Birleşmiş Milletler kararına uymayan, devlet terörünü en üst seviyede uygulayan, uluslararası koruma altında olan mabetleri hastaneleri bombalayan, sözde devlet akla gelmektedir. 
Saadet Partisi Niğde İl Başkanlığı olarak adaletin timsali olan Cumhuriyet Savcılarımız, savaş suçu dahil birçok suç işleyen terörist İsrail’in yetkilileri hakkında gerekli araştırmaları yapıp, iddianame hazırlayacaklar ve mahkemelerimizde aziz milletimizin vicdanlarını rahatlatacak kararlar verecekler” dedi. 
BİR DAHA BU TOPRAKLARI KİRLETEMEYECEKLER
Altıparmak açıklamasının devamında, Netanyahu ve Hertzog’un geçtiğimiz günlerde ülkemize gelerek ülke topraklarını çiğnediklerini belirterek, “Burada sadece İsrail yetkilerinin isimlerinden ziyade, burada çok önemli iki yetkilinin ismini zikretmek istiyorum. Natanyahu ve Hertzog geçmiş günlerde ülkemize gelip topraklarımızı çiğnediler. Bundan sonra bu isimler bu topraklara gelemeyecekler. Bir daha bu toprakları kirletme şansına sahip olamayacaklar. Aynı zamanda İsrailli yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz gibi birde sosyal medya hesaplarından İsrail adına savaşa gönüllü katkıda bulunduklarını ilan eten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız hakkında da suç duyurusunda bulunuyoruz. Onlar da kendilerini denk alsınlar. Bu memleketin havasını soluyup, suyunu içen, ekmeğini yiyenler İsrail yandaşlığı yapamazlar. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Her şey farklı olacak” şeklinde konuştu. 
BU SAVAŞ BİR KURTULUŞ SAVAŞIDIR
Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaşın Müslümanlar için bir kurtuluş savaşı olduğunu belirten Saadet Partisi Niğde İl Başkanı Nihat Altıparmak, “Burada üç önemli husus var. Bu üç önemli hususlardan bir tanesi İslam ümmeti ve İslam ümmetinin birliği ve Filistin’in toprak bütünlüğü. Siz basın mensuplarından rica ediyorum, yeryüzündeki 2 milyar 200 bin insana ulaştırılmasını sağlayın. Bize düşen burada bu açıklamayı yapmak. Siz değerli basın mensuplarına düşen ise yeryüzü Müslümanlığına ulaştırmanızdır. Bizim üç önemli kavramımız var, birincisi İslam ümmeti birliği aynı zamanda Filistin meselesi. Eğer bu savaş Gazne’yi Filistin topraklarından koparmayı başarabilirlerse Mescidi Aksa’yı ümmet için Müslümanları için bu bir kayımdır. Yani yok olma meselesidir. Bu savaş bir kurtuluş savaşıdır. Bu savaş varoluş ve yok oluş savaşıdır. Bu savaş burada bitmeyecektir. Rabbim inşallah yeryüzü Müslümanlarına böyle bir şey yaşatmaz” ifadelerini kullandı. 
SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİ VERDİLER
Yapılan açıklamanın ardından Niğde Saadet Partisi İl Başkanı Nihat Altıparmak tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Gazze sınırları içerisinde ve dışında Filistinli masum insanları, çocukların ve kadınların insanlık dışı saldırılar, bombalamalar ve uluslararası hukuka aykırı tam abluka ile ölümlerine neden olan, Gazze şehri başta olmak üzere Filistin halkına yönelik soykırım suçu işleyen, insan haklarını tüm dünyanın gözü önünde çiğneyerek Uluslararası Ceza Mahkemesi Statüsü kapsamında İnsanlığa Karşı Suçları, Savaş Suçlarını ve Saldırı Suçlarını işleyen şüpheliler hakkında gerekli tahkikatın ve işlemlerin yapılarak dava açılması ve cezalandırılmaları taleplerimizin bildirimidir” ifadelerine yer verildi.

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de