Öğrenciler, 112 Acil Çağrı Merkezi ile ilgili bilgilendirildi

Öğrenciler, 112 Acil Çağrı Merkezi ile ilgili bilgilendirildi
Öğrenciler, 112 Acil Çağrı Merkezi ile ilgili bilgilendirildi Admin
Bu içerik 510 kez okundu.
Reklam

 

112 Acil Çağrı Merkezi Tanıtım Faaliyetleri Kapsamında Şehit Hamza Baykan Ortaokulu ve Divarli Şehit İlhan Çankaya İlkokulu ziyaret ederek öğrencilere yönelik 112 Acil Çağrı Merkezi ile ilgili eğitim verildi. 112 Acil Çağrı Merkezi tanıtım faaliyetleri kapsamında Şehit Hamza Baykan Ortaokulu ve Divarli Şehit İlhan Çankaya İlkokulu ziyaret edilerek öğrencilere Acil durumlarda 112’nin tek numara olduğu anlatılarak tanıtım ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

112'nin danışma hattı, elektrik, su, doğalgaz kesintileri, bankaların veya GSM şirketlerinin müşteri hizmetlerine ulaşılmak istenen durumlarda aranacak bir numara olmadığı, bu tür durumlar için gereksiz yere 112'nin aranmaması gerektiğine de dikkat çekildi.

Öğrencilere 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere aramamalarını söyleyen 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, "Niğde insanının sağlam, güvenli ve AFAD gibi acil durumlarda 7 gün 24 saat Niğde halkının hizmetindeyiz. Merkezimize gelen günlük, hafta içi, hafta sonu ve aylık ve mevsimsel nedenlerle değişiklik göstermekle birlikte aylık olarak ortalama 50 bin ile 60 bin civarında çağrı gelmektedir. Gereksiz aramalar hattı meşgul ettiği için acil vakalara yetişilmesini engellemektedir. 112 Acil Çağrı Merkezinde gelen çağrılar kayıt altına alınmakta asılsız ve hakaret eden çağrılar için suç duyurusunda bulunulmaktadır.
Siz sevgili öğrenciler 112'yi gereksiz yere aramayınız. 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul ettiğinde evi yanan, hastalanan, polis ve jandarmaya ihtiyacı olan veya mahsur kalan birisi bize ulaşamadığında can ve mal kaybına neden olduğunun bilincinde olalım" diye konuştu.

Öğrencilere, öğrendikleri bilgileri aileleri ve çevresindeki insanlarla paylaşarak farkındalığa destek olabilecekleri anlatıldı.(Adnan Çelebi)

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de