Açık kapı projesinde yüzde 99 başarı

Açık kapı projesinde yüzde 99 başarı
Açık kapı projesinde yüzde 99 başarı Admin
Bu içerik 496 kez okundu.
Reklam

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca yürütülen ve vatandaş odaklı bir hizmet olan 2018 yılından bugüne kadar Niğde Valiliği girişinde bulunan “Açık Kapı” Projesine 2023 yılı içerisinde 6 bin 666 başvuru yapılmış ve 6 bin 655 talebin tamamı çözüme kavuşturuldu.

Niğde Valiliği girişinde bulunan Açık Kapı Milletin kapısına 01 Ocak-17 Kasım tarihleri arasında yapılan 6 bin 666 başvuruların yüzde 99.83'ü sonuçlandırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Valilikler kanalıyla hayata geçirilen Açık Kapı (Milletin Kapısı) Projesi’nde büyük başarı sağlandı.  Açık Kapı Projesi vatandaşların talep ve önerilerini uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirdiği ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılan kamu hizmeti olmayı başardı. Niğde Valiliği tarafından Mayıs ayında başlatılan uygulamaya bu yılın 11 aylık dönemine kadar 6 bin 666 başvuru yapıldı ve yüzde 99,83 oranında başarı sağlandı.

Açık Kapı vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulduğunu ifade eden Vali Cahit Çelik, Vatandaşlarımız Açık Kapı Şube Müdürlüğümüze sözlü ve yazılı olarak talep ve şikâyetlerini iletebildiği gibi www.acikkapi.gov.tr web sitesi, mobil uygulama ve elektronik ortamda e-devlet üzerinden de müracaat edebilmekte olup, ilgili birimlere yönlendirilen başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılarak başvuru sahibine mesaj yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.

Herhangi bir istek ve talepleri olduğunda Milletin Kapısı Açık Kapı her zaman kendilerine açık olduğu ve her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Vali Çelik; “ Devlet ile Vatandaş arasındaki diyaloğu en üst seviyeye taşıyabilmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca yürütülen ve vatandaş odaklı bir hizmet olan “Açık Kapı” Projesi uygulamalı olarak Niğde Valiliği giriş katında 14 Mayıs 2018 tarihinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştu. Valilik girişinde bulunan Açık kapı birimize 2023 yılı Ocak Ayından 17 Kasım’a kadar 6 bin 666 vatandaşımız talepte bulunmuş. Bu taleplerin 6 bin 655’i çözüme kavuşturuldu. Başvuruları vatandaş memnuniyetini ön planda tutarak 7 iş günü içerisinde sonuçlandırıyoruz. Başvurularımız ağırlıklı olarak yerel yönetimler, sosyal hizmetler ve eğitim başlıklarından gelmektedir. Vatandaşlarımız Kamuya İlişkin İstek, Öneri ve Şikayetleri İçin Gelip Açık Kapı’ya Müracaat Edebilir.” Dedi. 

Vatandaşlarımıza dokunan hizmetleri önemsediğini ve takipçisi olduğunu ifade eden Vali Çelik şunları söyledi; “Devletimizin kapısı herkese açık, vatandaşımızın derdiyle dertleniyoruz. Vatandaşlarımız kamuya ilişkin istek, öneri, şikayet, sorun ve sıkıntıları için gelip Açık Kapıya müracaat edebilirler. Kısacası İnsanımıza Hizmet Odaklı olan bu projemizle “Açık Kapı Milletin Kapısı “ anlayışıyla kurumlardan görevlendirilen personellere daha önce eğitim almış personellerimiz tarafından proje ve vatandaşlara güler yüzlü ve samimi davranmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapılmış olup, yapılan tüm başvurular Projeden sorumlusu tarafından da titizlikle takip edilmektedir” dedi.

En İyi ve En Hızlı Çözüm

Açık Kapı Projesi’nde yüzde 99 oranında başarı sağlandığını belirten Niğde Valisi Çelik yaptığı değerlendirmede; “yapılan hizmetin ne kadar sağlıklı işlendiğini ve ne kadar yerinde bir hizmet olduğunu sağlamış olduğumuz başarı gösteriyor. Burada hizmet veren arkadaşlarımız eğitim almış durumdalar ve vatandaşlarımızı en iyi şekilde dinleyerek, kamu kurumların da olan işlerini en iyi ve en hızlı şekilde çözüyorlar” diye konuştu.

Devlet ile Vatandaş arasındaki diyaloğu en üst seviyeye taşıyabilmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca yürütülen ve vatandaş odaklı bir hizmet olan “Açık Kapı” Projesi uygulamalı olarak Niğde Valiliği giriş katında 14 Mayıs 2018 tarihinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştu.(Adnan Çelebi Özel Haber)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de