Niğde’de muhtar patlaması,14 mahalleye 98 aday

Niğde’de muhtar patlaması,14 mahalleye 98 aday
Niğde’de muhtar patlaması,14 mahalleye 98 aday Admin
Bu içerik 544 kez okundu.
Reklam

 

Son yıllarda yetki ve sorumlulukları azaldığı için gözden düşen muhtarlık, maaşlara yapılan zamla yeniden gözde oldu. Niğde’de 26 mahalle sayısı 14’e düşmesiyle birlikte muhtar adaylarında patlama yaşanırken, yaklaşık 28 muhtar adayıyla Kale mahallesi liderlik koltuğunda.

KADIN ADAYLAR ARTTI

31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak muhtar adaylarının sayısında patlama yaşanırken, kadın adaylığında da artış yaşanıyor. Muhtar aylıklarını iki bin lirayı bulması muhtarlığı yeniden gözde yaptı.


31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanları ve meclis üyelerinin yanı sıra yerel yönetimin ilk ayağı olan muhtarlar da seçilecek. Son dönemde özlük haklarında yapılan iyileştirmeler nedeniyle çok sayıda kişi muhtar adayı olmak için yola çıktı. Erkek adayların yanı sıra kadınlar da mahallelerinin yönetiminde söz sahibi olmak için kolları sıvadı. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliğinin yanı sıra muhtar olmak için de kıyasıya yarış yaşanıyor. Bir çok mahallede 5 ile 10 arasında muhtar adayı çıkarken şuanda Kale mahallesinde 28 Muhtar adayı muhtarlık için yarışacaklar.

MERKEZ MAHALLE MUHTAR ADAYI SAYISI

Yukarı Kayabaşı Mahallesi, Şehitler Mahallesi, Şahsüleyman Mahallesi, Selçuk Mahallesi, Sarıköprü Mahallesi, Nar Mahallesi, Kumluca Mahallesi, Kayaardı Mahallesi, Kale Mahallesi,  İnönü Mahallesi İlhanlı Mahallesi, Fertek Mahallesi, Efendibey Mahallesi, Aşağı Kayabaşı Mahallesi.

Niğde merkezde bulunan 14 Mahallede Şu ana kadar 98 Muhtar adayı çıktı. Bu sayının Ocak sonuna kadar daha da artacağı bekleniyor.(Adnan Çelebi Özel Haber)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de