OSB Atık su Arıtma Tesisinin Kapasitesi İki Katına Çıkartılıyor

OSB Atık su Arıtma Tesisinin Kapasitesi İki Katına Çıkartılıyor
OSB Atık su Arıtma Tesisinin Kapasitesi İki Katına Çıkartılıyor Admin
Bu içerik 207 kez okundu.
Reklam

 

İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi Niğde OSB’de yeni faaliyete geçecek firmaların atıksularını arıtmak için ihalesi yapılan ek üniteler ile iki katına çıkarılıyor.

Niğde OSB’nin 2006 yılından itibaren kesintisiz şekilde çalışan mevcut 4.000 m³/gün kapasiteli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi Niğde OSB’de yeni faaliyete geçecek firmaların atıksularını arıtmak için ihalesi yapılan ek üniteler ile iki katına çıkartılmaktadır.

2 adet 2.000 m³/gün den oluşan 4.000 m³/gün kapasiteli BİOREAKTÖR ve 4.000 m³/gün kapasiteli DENGELEME TANKI’ından oluşan Atıksu Arıtma Tesisi Ek Ünite Yapımı işinin yüklenicileri ile sözleşme imzalandı. Yeni yapılacak olan atıksu arıtma tesisi ek üniteleri 1,5 Milyon Euro+KDV’ye ihale edilmiştir.

İnşaat işlerini yapacak firma ile mekanik işlerini yapacak firmamız ile koordinasyon toplantısını gerçekleştirdik. Atıksu Arıtma Tesisinin ek ünitesinin inşaatına bugün (03.05.2024) itibariyle başlanmıştır.

Ek ünitelerin 6 Ay içerisinde tamamlanarak faaliyete geçmesi ile Niğde OSB İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi 8.000 m³/gün olacak ve Niğde OSB’nin 705 hektarlık mevcut alanındaki tüm tesislerin atıksularını arıtacaktır.

Kamu kaynakları kullanılmadan tamamen Niğde OSB’nin öz kaynağı ile yapılan Atıksu Arıtma Tesisinin toplam yatırım tutarı ise 3,6 Milyon Euro dur.

Atıksu arıtma tesisinden çıkacak olan çamurların kurutularak doğal gübreye dönüştürmek için Çamur Kurutma Tesisi 100 Bin USD’ye ihale edilmiş ve montajı tamamlanarak faaliyetine başlamıştır. 

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de