“Cumhuriyetin 100. Yılında Milli Mücadele ve Türk Gençliği” Konferansı

“Cumhuriyetin 100. Yılında Milli Mücadele ve Türk Gençliği” Konferansı
“Cumhuriyetin 100. Yılında Milli Mücadele ve Türk Gençliği” Konferansı Admin
Bu içerik 164 kez okundu.
Reklam

 

 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla “Cumhuriyetin 100. Yılında Milli Mücadele ve Türk Gençliği Konferansı” gerçekleştirildi.  Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiçek ile birlikte akademik ve idari birim yöneticileri ile Üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiçek’in açılış konuşması ve Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Öztürk’ün “Cumhuriyetin 100. Yılında Milli Mücadele ve Türk Gençliği Konferansı” ile devam etti.

“Gençler Cumhuriyetimizin Ebedi Bekçileridir”

Programda açılış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Çiçek, gençlerin Cumhuriyetin ebedi bekçileri olduğunu ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduktan sonra gençlere emanet etmesinin ve Milli Mücadele’nin başladığı 19 Mayıs tarihini gençlerin bayramı olarak ilan etmesinin gençlere verilen önemi açıkça gösterdiğini vurgulayan Çiçek, sözlerini “Biz de gençlere gereken önemi vermeliyiz ki Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalsın.” dedi.

“Türklerin Anadolu’daki Mücadelesi 1071 Yılı İtibarıyla Devam Etti”

Türklerin Anadolu’daki mücadelesinin 1071 yılından bu yana Selçuklu ve Osmanlı dönemleriyle devam ettiğini belirten Öztürk, sonrasında Cumhuriyet dönemiyle de bu mücadelenin sürdüğünü ifade etti. Avrupa’daki Sanayi Devrimi’nin gerisinde kalan Osmanlı Devleti’nin bu sebeple yıkıldığını da hatırlatan Öztürk, Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde emperyalist devletlere karşı topyekûn bir şekilde mücadele verdiğini ve çeşitli cephelerde gerçekleşen bu Milli Mücadele’nin zaferle neticelendiğini dile getirdi.

“Türk Gençliği Milli Mücadele’de Etkin Rol Oynadı”

Öztürk konferansın devamında Tıp Öğrencisi Hikmet Boran’ın Sivas Kongresi’nde İtilaf Devletlerinin Türk toplumuna dayatmak istediği “mandacılık” fikrine karşı konuşma yaptığını ifade ederek Türk gençliğinin bu mücadelede etkin bir rol oynadığına da dikkat çekti. Öztürk, konuşmasının sonunda Millî Mücadele döneminde askeri liderliği tartışmasız kabul edilen ve diplomatik hamleleri oldukça yerinde olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Nutuk” adlı eserinin son kısımlarında ise Türk gençliğine ne denli önem verdiğini belirterek sözlerine son verdi.

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de