Çamardı’da öğrencilere diş fırçası ve macun dağıtıldı

Çamardı’da öğrencilere diş fırçası ve macun dağıtıldı
Çamardı’da öğrencilere diş fırçası ve macun dağıtıldı Admin
Bu içerik 189 kez okundu.
Reklam

 

Niğde Sağlık İl müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca, Çamardı İlçesi Çukurbağ Köyü İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilere diş hekimlerimiz tarafından ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Öğrencilerimize diş fırçalama ile ilgili eğitim verildikten sonra diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ağız ve diş sağlığı her zaman önemli olduğu, kalıcı alışkanlık olması için özellikle bu yaşlarda önem verilmesi gerektiği. Sonraki yıllarda farkına varıp alışkanlık kazanmak biraz daha zor oluyor. İlçedeki okullarda öğrencilere sabah ve gece yatmadan önce dişlerin fırçalanması gerektiğini anlatıyoruz" denildi.

Çocuklara erken yaşta diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilere diş macunu ve diş fırçasından oluşan bakım seti hediye ettiklerini aktaran yetkililer, "Öğrencilere yönelik diş sağlığı ve dişlerin nasıl fırçalanacağı ile ilgili bilgi verildi. Bu kapsamda talep geldiği sürece diğer okullarımızda da bu etkinliklerimiz devam edecek." dedi.(Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de