Öğrenci yurdunda el sanatları kursu açıldı

Öğrenci yurdunda el sanatları kursu açıldı
Öğrenci yurdunda el sanatları kursu açıldı Admin
Bu içerik 226 kez okundu.
Reklam

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce "Hayat Boyu Öğrenme" etkinlikleri kapsamında Fadimana Halisdemir Kredi Yurtlar Kurumu kız öğrenci yurdunda El Sanatları kursunun yılsonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin; “Halk Eğitim Merkezlerinin, toplumun değişen ve gelişen şartlarına göre çalışma gücünü artırmak, geliştirmek ve bulunduğu toplumun milli ve manevi değerlerini yaşayıp, yaşatmak hususunda önemli olduğunu. İnsan beşikten mezara kadar yaşar ve öğrenir. Örgün eğitim yaşı dışındaki vatandaşlarımızın eğitimi konusunun halk eğitimlerimiz tarafından üstlenilmiş olması merkezlerimizi çok önemli hale getiriyor. Ev tekstili, giyim, iğne oyası, el nakışı, ahşap yakma, kitre bebek yapımı, seramik, sepet örücülüğü ve oyuncak örgü kurslarında bin bir emekle hazırlanmış bu eserler gelecek nesillere miras kalacak" dedi.

Çetin; “Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin yeri ve önemi büyüktür.  Bizler Halk Eğitim Merkezi olarak başta merkez ve merkeze bağlı köy ve kasaba okullarımızda usta öğreticimiz ile birlikte hoşgörü, birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde çalışarak, halktan gelen talepler doğrultusunda kurslar açtık ve bunları tamamladık. Açtığımız bu kurslarda bize her zaman destek olan Sayın Valimize, kurs açmamız için bizi sürekli teşvik eden İl Milli Eğitim Müdürümüze, kurslarımız için okullarını açan okul müdürlerime, kurs öğretmenlerime, halk oyunları ekibime, halk eğitimde çalışan tüm mesai arkadaşlarıma, tüm kursiyerlerimize ve değerli Niğde halkımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.(Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de