Niğde Belediyesi’nden Güneş Enerjisi Atağı

Niğde Belediyesi’nden Güneş Enerjisi Atağı
Niğde Belediyesi’nden Güneş Enerjisi Atağı Admin
Bu içerik 235 kez okundu.
Reklam

 

Niğde Belediyesi’nin, Sarıköprü Mevkiine kendi imkanlarıyla kurduğu Güneş Enerji Sistemi (GES) projesinden, 2023 yılında 182 bin 430 dolar değerinde enerji üretip gelir elde ederken, Yeni Arıtma Tesisine kurulan 2,7 megavatlık tesiste ise 349 bin 106 dolar gelir elde edildi.

Niğde Belediyesi Sarı Köprü mevkiine 1 megavat ile kurduğu ve 4 bin 400 adet Güneş enerji paneli bulunan tesisten 2023 yılında Bin 371 megavat elektrik üretimi yaparken, Yeni Arıtma Tesisine kurulan 2,7 megavatlık tesiste ise 2023 yılında 2 bin 684.86 megavat elektrik üretimi yapıldı. Sarı köprüde bulunan GES projesinden ve Yeni Arıtma Tesisine kurulan GES projesinden toplamda 2023 yılı içerisinde 531 bin 536 dolar gelir elde edildi. Sarıköprü Mevkiine ve Arıtma Tesisine kurulan panellerden elde edilen enerji belediyenin kendi ihtiyacı için kullanılırken artan miktar TEİAŞ tarafından belediyeye gelir olarak aktarılıyor.

Sarıköprü Mevkii ve Yeni Arıtma tesisine kurulan güneş enerji santrallerinden 2023 yılında 531 bin 536 dolar değerinde enerji üretimi yapıldığını belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Niğde Belediyesi olarak şehrimizin geleceği adına önemli bir yatırım gerçekleştirdik. Halihazırda Sarıköprü’de ki güneş enerji santralimize ek olarak Yeni Arıtıma Tesisinin yanına kurulan Güneş enerji santrallerimiz hizmete girdi. Kısa adı GES diye tabir ettiğimiz bu sistemleri, TEİAŞ lisanssız olarak sadece belediyelere tahsis etti.

Güneş enerjisinin ülke için çok önemli bir konu olduğunu belirten Başkan Özdemir, "Hükümetimizin güneşten elektrik üretme politikaları neticesinde belediye olarak Sarıköprüde bulunan Güneş Enerji santralimize ilave olarak yapımını tamamladığımız arıtma tesisimizin yanına da kurulumu yapılan 8 bin 428 adet panelden enerji üretimi yapıyoruz.

"Enerji günümüzün en önemli konusu"

Çevre kirliliğinin önüne geçilmesinde önemli olduğunu vurgulayan Özdemir, "Çevreyi kirletmeden ek yatırım yapmadan tamamladığımız iki Güneş enerji tesisimiz bize yılda 15-17 milyon lira civarında gelir sağlıyor. (Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de