Kurban Bayramı Öncesinde Yol Denetimleri Arttırılıyor

Kurban Bayramı Öncesinde Yol Denetimleri Arttırılıyor
Kurban Bayramı Öncesinde Yol Denetimleri Arttırılıyor Admin
Bu içerik 174 kez okundu.
Reklam

 

 


 Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Bulaşıcı hayvan hastalıklarının, salgınların ve yetiştirici mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla karayolunda denetimler arttırıldı.

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Jandarma ve Polis ekipleri ile hayvan nakli yapan kamyonlarda denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde özellikle nakil, sevk ve hayvanların küpelerine dikkat edilirken, menşei belli olmayan, küpesiz ve sevk evrakları bulanmayan hayvanları taşıyan ve sahipleri hakkında işlem yapılıyor.

Konu ile ilgili olarak Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle kurulan geçici kurban satış yerlerine ve hayvan pazarlarına, İl içi ve İller arası hayvan hareketliliği başlamıştır. Bulaşıcı hayvan hastalıklarının, salgınların ve yetiştirici mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, Karayolları Genel Müdürlüğü uhdesinde bulunan Yol Kenarı Denetim İstasyonları ve İçişleri Bakanlığı Kolluk Kuvvetlerinin rutin denetim yaptığı yol kontrol noktalarında, İlçe Müdürlüğümüz Veteriner Hekimleri ile denetimlere devam edilmektedir. 16 Haziran’da başlayacak olan Kurban Bayramı nedeniyle karayollarında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin kolluk kuvvetleri ile gerçekleştirdiği denetimlerin önümüzdeki süreçte hayvan pazarlarında da daha sıkı devam edeceği bildirildi.(Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de