Gençlik Kampları Başvuruları Devam Ediyor!

Gençlik Kampları Başvuruları Devam Ediyor!
Gençlik Kampları Başvuruları Devam Ediyor! Admin
Bu içerik 184 kez okundu.
Reklam

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen gençlik kampları için başvurular 15 Mayıs 2024 tarihinde başladı. 2024 yılında Deniz ve Doğa kampları gençlere hizmet verecek. Gençler; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir dönem yaşayacakları kamplara katılabilmek için 7 Haziran 2024 tarihine kadar başvurabilecekler.

Başvuru ve değerlendirme detayları şu şekilde: Kamplar ücretsiz olup katılacakların ulaşım dâhil tüm ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları süresince ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecektir.

Başvurular esnasında ikamet adresine (MERNİS) göre gidilebilecek kamplar görünecek. Ayrıca herhangi bir sebeple ikamet adresi dışında bulunan gençlerin de başvuru yapabilmeleri için Alternatif İl seçeneği de tercihler arasında sunulacak.

Alternatif İl: Örneğin Ankara ilinde Üniversite öğrencisi olarak okumaktasınız. İkametgâhınız Ankara ilinde gözükmektedir. Okulunuz bitince Temmuz ayında ailenizle yaşadığınız Trabzon iline gitmeniz gerekmektedir. Bu konuda sıkıntı yaşamamanız için Başvuru İlinizi Trabzon seçerek Gençlik Kampına gitmeye hak kazanabilirsiniz. Kamplarda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılacaktır. Bir kamp dönemi 6 gündür. Kamplara başvurular 15 Mayıs – 07 Haziran 2024 tarihleri arasında on-line olarak yapılacaktır. Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin kendilerine en yakın gençlik merkezlerine gitmesi halinde bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacaktır.

Gençler, yaş şartının uygun olması koşulu ile Mavi(Deniz) ve Yeşil(Doğa) kamplarına sadece birer kez katılabilecektir. Kamp başvurularının değerlendirilmesinde; Aile aylık net geliri 17.002,00 TL’nin (2024 asgari ücret) altında olanlara, Bakanlığa bağlı Gençlik Merkezlerine üye olanlara, Eğitim hayatında başarılı olduğunu belgeleyenlere, Kamplara katılmak amacıyla üç yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamayanlara, öncelik tanınacaktır. Şehit ve gazi yakını (kardeş veya çocuk) olan gençlerin başvurması halinde kampa atamaları doğrudan gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda, kampa katılım hakkı kazanan gençlerin belgelerini kesin kayıt esnasında gençlik merkezlerine ibraz etmesi zorunludur. Bu belgeler gençlik merkezlerinde muhafaza edilecektir. Belge ibraz etmeyenlerin başvuruları iptal edilecek, yerine yedek listeden kampçı ataması yapılacaktır. Gençlik kamplarına katılacakların kamplara atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru sonuçları: Başvurular en geç 11 Haziran 2024 tarihinden sonra, gsbbiz.gsb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Gençlik kampları atama sonuçları, gsbbiz.gsb.gov.tr adresi sonuç açıklama kısmından başvuru esnasında verilen bilgiler ile bireysel olarak görüntülenebilecektir. Kampa katılmaya hak kazananlar sistem üzerinden indireceği başvuru belgesini gitmeye hak kazandığı kamp döneminin başlama tarihinden en geç 7 gün öncesine kadar gençlik merkezlerine giderek onaylatması gerekmektedir. Başvuru formunun gençlik merkezine teslim edildiği tarihte 18 yaşını doldurmamış kampçıların başvuru formunun velisi tarafından imzalı olarak gençlik merkezine elden teslim edilmesi gerekmektedir. Yaş gruplarının belirlenmesinde yıl baz alınacaktır. Kamplara 12 ve 25 yaş arasındaki gençler başvuru yapabilmektedir.  Gençlik kampları hakkında bilgi almak için genclikkamplari.gsb.gov.tr adresini ziyaret edilebilecek. Başvurularla ilgili merak edilen sorulara cevap alabilmek için en yakın Gençlik Merkezine başvurulabilecek. En yakın gençlik merkezini öğrenmek için gsbbiz.gsb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de