Vali Çelik Süleyman Fethi Ortaokulunu Ziyaret Etti

Vali Çelik Süleyman Fethi Ortaokulunu Ziyaret Etti
Vali Çelik Süleyman Fethi Ortaokulunu Ziyaret Etti Admin
Bu içerik 176 kez okundu.
Reklam

 

Süleyman Fethi Ortaokulunda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak çalışan Hacer Bilgen ve öğrencilerin daveti üzerine sınıf ziyareti gerçekleştiren Vali Cahit Çelik öğrencilerle bir araya gelerek etkinliklere eşlik etti.

Merkezi ve Yerel Yönetimler konulu derste öğrenciler Vali Çelik’e konu ile ilgili sorular yöneltti, öğrencilerin soruları cevaplayan Vali Çelik öğrencilere dersin konusu münasebetiyle Niğdeli tarihi şahsiyet, devlet adamı, milletvekili, bürokrat Ebubekir Hazım Tepeyran hakkında şu bilgileri verdi; “Sevgili çocuklar, biz tarihi köklerde olan güçlü bir medeniyetin evlatlarıyız. Devlet geleneğimiz çok eskilere dayanmaktadır ve bu geleneğin içerisinde yetişmiş çok kıymetli tarihi şahsiyetler vardır. Bunlara en güzel örnek de Niğdeli hemşehrimiz Vali Ebubekir Hazım TEPEYRAN’ dır. Musul, Manastır, Basra , Sivas, Hicaz, Beyrut gibi birçok ilde valilik yapmış Ebubekir Hazım TEPEYRAN sonrasında  3 dönem milletvekilli yapmış ve ayrıca  şimdi size hediye edeceğim” Küçük Paşa” adlı eserinin de yazarıdır.

Milletler tarihi ve kültürel şahsiyetlerinden aldığı kuvvetle daha büyük işler başarırlar. Sevgili çocuklar, okuduğunuz okulun ismini taşıdığı Süleyman Fethi Bey tarihimizin önemli şahsiyetlerinden biridir. İzmir’in işgali sırasında işgal askerlerine boyun eğmeyerek süngü darbeleri ile şehit olan Süleyman Fethi Bey işgale karşı milli direnişin sembollerinden olan kahramanlarımızdan biridir. Sizler tarihi şahsiyetlerimizi tanıdıkça milli şuurunuz artacak ve İnşallah bu vatana hayırlı birer vatandaş olacaksınız” dedi.

Vali Çelik Öğrencilere Ebubekir Hazım Tepeyran’ın Küçük Paşa adlı eserini hediye etti. Daha sonra Öğretmenler odasına geçerek öğretmenlerle sohbet eden Çelik hafta sonu yapılan Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili bilgi aldı.

Öğretmenlere hitaben Vali Çelik “Kıymetli Öğretmenlerim; öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal ve kültürel gelişimlerini de önemsiyoruz. İlimizdeki yatırımlarla sosyal ve kültürel aktivitelerin niteliğini artırmaya çalışıyoruz. Emli Vadisinde İzci öğrencilerimize yönelik çalışmalar mevcut. Sizlerin de rehberliğinde öğrencilerimizin hem bu aktivitelerden faydalanmasını hem de doğaya karşı bilinçlerinin gelişmelerini arzuluyoruz.” dedi.

Okulun fiziki bölümlerinde inceleme yapan Vali Cahit Çelik talimatlarının ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip okuldan ayrıldı.

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de