Mobil Trafik Eğitim Tırı’nda öğrencilere eğitim verildi

Mobil Trafik Eğitim Tırı’nda öğrencilere eğitim verildi
Mobil Trafik Eğitim Tırı’nda öğrencilere eğitim verildi Admin
Bu içerik 250 kez okundu.
Reklam

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Türkiye’nin 4 bir yanında çocuklarla buluşan Mobil Trafik Eğitim Tırı Niğde’de öğrencilerle buluştu.

Trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının azaltılması ve önlenebilmesi, trafik kuralları hakkında teorik ve uygulamalı olarak bilgilendirilmelerin sağlanması, var olan trafik bilincine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla “Mobil Trafik Eğitim Tırı” ile Niğde’de öğrencilere eğitim faaliyeti düzenlendi.

Niğde Valiliği otoparkında gerçekleştirilen eğitim faaliyetine Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve öğrenciler katılım sağladı. Etkinlik kapsamında öğrencilere yaya geçidi, trafik levha ve işaretleri ile genel trafik konularında uygulamalı eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.

Eğitim tırında çocukları ziyaret eden Niğde Valisi Cahit Çelik burada yaptığı açıklamada;” İçişleri Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve TRT Genel Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilen Mobil Trafik Eğitim Tırı, Valiliğimiz yerleşkesinde çocuklarımıza uygulamalı eğitim vermeye başladı. 5 ve 6 Haziran tarihleri boyunca Niğde’de kalacak olan Mobil Eğitim Tırında, öğrencilerimize teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verilecek. Çocuk yaşta trafik eğitimini aşılamak çok önemli. “ dedi.

Programa katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gürol Okyar ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar çocuklara kitap, kırmızı düdük ve trafik kartlarının yer aldığı hediye seti dağıttı.

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de