İlaç krizi büyüyor!

Eczacılar, bulunamayan ilaç sorununun giderek artığını, antibiyotik, ağrı kesici ve ateş düşürücü gibi pek çok ilacın olmadığını ve krizin daha da derinleştiğini söylüyor.

İlaç krizi büyüyor!
İlaç krizi büyüyor! Admin
Bu içerik 186 kez okundu.
Reklam


Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk,  “Bulunamayan ilaçlar nedeniyle her geçen gün nöbetler biraz daha eziyete dönüşüyor. Nöbet tutmak değil, kapı kapı ilaç arayan insanlara ‘ilacınız yok’ demek yoruyor” dedi.

Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, bulunamayan ilaç sorununun giderek artığını, antibiyotik, ağrı kesici ve ateş düşürücü gibi pek çok ilacın olmadığını ve krizin daha da derinleştiğini söyledi.
Eczaneler ilaç temininde yaklaşık 6 aydır sorun yaşandığını belirten Başkan Öztürk, "İlaç krizinin giderek artmasının pek çok nedeni bulunuyor. Bunlar arasında dövizdeki artış ve ilaç kur fiyatının sabitlenmesi, pek çok ithal firmanın Türkiye’ye ilaç vermek istememesi, hammaddede dışa bağımlı olmamız, ilaç fiyat kararnamesi gibi nedenler geliyor. Çok sayıda eczacı son günlerde gerek sosyal medyadan gerek yaptıkları açıklamalar ile ilaç krizine dikkat çekiyor.
Elimizdeki İlaçlarda Bitti
Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, stok yapmak için ilaçlara erişemediğimiz gibi elimizdeki ilaçlar da bitti. Vatandaşa ne ilaç satacağız bilmiyoruz. Bizim emeğimize, vatandaşın da çaresizliğine yazık değil mi? Eczane eczane dolaşıp çocuğunun ilacını bulmaya çalışan anne-babalara ilacınız piyasada yok demek biz eczacılar için çok ama çok zor. Sürekli ilacını temin edemediklerinden eczanelerdeki hasta sayısı sanki anormal artmış gibi görünmektedir. 
Sipariş Miktarının Onda 
Biri Bile Eczanelerimize Gelmiyor
Vatandaş bir başkasının ayırttığı fakat alamadığı ilaçları almak için geldiklerini söyleyen Başkan Öztürk, “Vatandaşlarımızdan biz anlayış bekliyoruz. Piyasada bulunmayan ilaçların sorumlusu eczacınız değildir. Çünkü biz burada ilacı temin etmek üzere bulunuyoruz ve elimizden geldiği kadar stokumuzu arttırmaya çalışıyoruz ama bulamıyoruz. Dediğim gibi sipariş miktarının onda biri bile eczanelerimize gelmiyor. Onun için bunun yetkililerin çözmesi lazım. Eczacınız çözemez. Bu ilaçlar depoda da olmadığını bize ifade ediyorlar. Bilhassa nöbetlerde nöbetçi eczane ve eczanelerde olmayan ilaçları muhakkak yazıyorlar. Eczacılarımız değiştirmelerini talep ettiği zaman da reddediyorlar. Yani çözüm çok zor değil. Bulunamayan ilaçlar nedeniyle her geçen gün nöbetler biraz daha eziyete dönüşüyor. Nöbet tutmak değil, kapı kapı ilaç arayan insanlara ‘ilacınız yok’ demek yoruyor.” açıklama-sını yaptı. (Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de