NESKOOP Başkanı Eker, güven tazeledi

NESKOOP Başkanı Eker, güven tazeledi
NESKOOP Başkanı Eker, güven tazeledi Admin
Bu içerik 163 kez okundu.
Reklam

Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (NESKOOP) Başkanlığı olağan genel kurulu yapıldı. Yapılan olağan genel kurulda mevcut başkan Fahri Eker yeniden seçildi. Yapılan Genel Kurulda konuşan Eker, 7 yıl önce 14 milyon olan klasmanın bugün 453 milyona ulaştığını, 2022 yılında Esnaf ve Sanatkarlara 353 milyon TL dağıtıldığını belirtti.
Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Genel Kurulu mavi köşk düğün salonunda gerçekleştirildi. Üyelerin tek tek ve kimlik kontrolleri yapılarak alındığı genel kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Divan Başkanlığını Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 19. Bölge Birlik Başkanı Mustafa Alan’ın yaptığı seçimde yönetim kurulu çalışma raporu ve denetim kurulu raporlarının ibra edilmesinden sonra yönetim kurulu seçimine geçildi. Yoğun katılımın olduğu Olağan Genel Kurulda tek aday olan Mevcut Başkan Fahri Eker, katılımcıların oyunu alarak güven tazeledi. Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, üyelerine teşekkür etti.
KOOPERATİFİN KLASMANI 453 MİLYONA YÜKSELDİ
Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker; “  2013 yılında bizi göreve layık gördüğünüzde Niğde Kredi kefalet Kooperatifinin toplam klasmanı 14 milyon idi, bugün 453 milyon liraya çıkardık. Bunda da başta Genel Başkanımız ve Bölge Başkanımızın katkısı büyük oldu.   Niğde Kooperatiflerinin Türkiye’nin en iyi yerlerine getirdik. Bununda mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” Dedi.
NİĞDE KAYSERİ 
İLE BÖLGE OLDU
Başkan Fahri Eker, Biz Kayseri ile birlikte Bölge olduk. Kayseri ile birlikte bölge olduktan sonra Niğde Esnaf Sanatkârlar kredi kooperatifi klasman büyümesi çok büyük oldu. Biz 7 yıl önce görevi devraldığımızda 14 milyon olan klasmanımız bugün ise 453 milyona ulaştık. Türkiye’de Niğde dev gibi bir kooperatif oldu. Bunu yaparken biz sizlere parayı en hızlı şekilde ulaştırmak için gece gündüz çalıştığımız çok zamanlar oldu. Bilindiği üzere son 3-4 aydır biraz para sıkıntısı çekiliyordu, bazı arkadaşlarımız gönüllenir gibi oldular ama para geliyordu. Talep 150 milyondu aylık, ama gelen para ise 500-600 bin liraydı, buda yeteri kadar sizlere ulaştırmamızı engelliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 gün önce kooperatif başkanlarını çağırdı bir toplantı yaptı. Başta Sayın Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül’ün çabalarıyla Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Alan’ın katkılarıyla Cumhurbaşkanımız bize orada bir söz verdi. Bizim 7 yılda 353 milyon, biz sadece gittik geldik ve hesabımıza sizler için 100 milyon para geldi. Bu ara geldikten sonra başta Halk Bankası müdürümüz Gökhan Bey’e TESKOOP genel başkanımıza çok teşekkür ederim. Para olarak şuan hiçbir sıkıntı gözükmüyor. Bize bunu yaşatan başta Genel başkanımız Abdülkadir Akgül’e, Halk bankası Genel müdürlüğüne, Konya Bölge Müdürlüğümüze ve Kayseri Bölge Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımıza Mustafa Alan’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
2022 YILINDA 
353 MİLYON TL DAĞITILDI
Eker; “Esnaf ve Sanatkârımıza 2022 yılı içerisinde 353 milyon TL dağıttık. Kooperatif olarak biz iyi yoldayız. Kooperatif olarak esnaf ve sanatkârımıza para kazandırmaktan keyif alıyoruz. Dolayısıyla hiç ziyaretlerinize gelemeden bir mesaj ile bu kadara katılım yapmanız bizleri onurlandırdı. Siz bizlere sahip çıkınca bizlerde mecburen sizlere sahip çıkmak zorunda kalıyoruz. Şimdi yeni seçilmişti gibi yeni bir heyecanla bu güzelliğin karşılığını vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulda Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine, Fahri Eker, Şevket Yel, Halil İbrahim Kızıltan, Köksal Kılıç, Yusuf Adıgüzel. Yönetim Kurulu Yedek Üyeliğine, Kadir Yamaner, Rahmi Songur, Metin Ulupınar, Mehmet Ali Yalcı, Halit Hakan Eği. Denetim Kurulu Asil Üyeliğine, Harun Karadeveli, Ali Taş, Denetim Kurulu Yedek Üyeliğine, İsmail Ayhan, Çağrı Çağlar. Üst Kurul Temsilcisi Asil Üyeliğine, Fahri Eker, Rahmi Songur, Halil İbrahim Kızıltan, Köksal Kılıç,  Ahmet Sinan Bircan. Üst Kurul Temsilcisi Yedek Üyeliğine, Yusuf Adıgüzel, İlhami Karan, Soner Üstüntaş, Mehmet Akgül, Sinan Güler. Dış Denetçi olarak Türkiye Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği(TESKOMB) olarak belirlendi.
 (Adnan Çelebi)

 

 

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de