İLAN GELİRLERİNİN YÜZDE 10’NU DEPREMZEDELERE

İLAN GELİRLERİNİN YÜZDE 10’NU DEPREMZEDELERE
İLAN GELİRLERİNİN YÜZDE 10’NU DEPREMZEDELERE Admin
Bu içerik 60 kez okundu.
Reklam

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) başlattığı yardım kampanyasına Niğde’deki yerel gazetelerin tamamına yakını destek verdi. Ocak ayı ilan gelirlerinin yüzde 10’u depremzedelere yardım olarak gönderilecek. 
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem 10 ilimizde büyük hasara neden oldu. Depremde 10 il büyük hasar alırken, tarihteki en büyük depremlerden biri olan bu depremde şimdiye kadar 31 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. 
İLAN GELİRLERİNİN YÜZDE 10’NU DEPREMZEDELERE
Depremin ardından tüm ülke seferber oldu. Türkiye’de ilk günden buyana yardım seferberliğinde bu zor günde Niğde basını da yardımını esirgemede. Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü koordinesinde yardım kampanyası başlatıldı. Basın İlan Kurumu’nun gazetelerin Ocak ayı Resmi İlan Gelirlerinin yüzde 10’luk bölümünü bağış kampanyasına aktarması, bu sayede katkı sunmaları önerisine, Niğde merkezdeki gazeteler ve ilçelerdeki gazeteler destek verdi. 
Niğde merkez ve ilçelerinde resmi ilan alma hakkına sahip gazetelerin tamamına yakını başlatılan kampanyaya destek vererek, Ocak ayı Resmi İlan Gelirlerinin yüzde 10’luk bölümünü bağış kampanyasına aktarılmasını istediler. Gazetelerin resmi ilan gelirlerinden yapacakları yüzde 10’luk kısmı AFAD’ın bağış hesabına aktarılacak. 
Böylece asrın felaketinin yaralarını sarmak için Niğde yerel gazeteleri de üzerine düşeni yaptı. Haberleri ile kampanyalara destek veren basın kuruluşları diğer taraftan desteklerini de esirgememesi dikkat çekti. 
ERKILINÇ: BİRLİKTE ÇOK GÜÇLÜYÜZ
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Niğde’den de yardım yapan gazetelerin listesini yayınlayarak şu bilgeleri ekledi, “Şimdilik 381… Çok sık kullandığım #BirlikteÇokGüçlüyüz sözü, sizlere duyduğum inancın ve güvenin bir ifadesiydi. Gazetelerimizin, yurdun dört bir yanına dalga dalga yayılan depremzedelere destek kampanyası, yıllar boyu unutulmayacaktır. Sizlerle yol yürümek benim için onurdur” 
NİĞDE’DEN YARDIM YAPAN GAZETELER
Niğde yerel gazetelerden depremzedeler için resmi ilan gelirlerinden yüzde 10’luk kısmını yardım kampanyasına aktarılmasını isteyen gazeteler ise, Hamle Gazetesi, Niğde Haber Gazetesi, Gündem Gazetesi, Niğde Anadolu Haber Gazetesi ve Bor’un Sesi Gazetesi.

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de