Deprem sonrası okullarda eğitim öğretime başladı

Deprem sonrası okullarda eğitim öğretime başladı
Deprem sonrası okullarda eğitim öğretime başladı Admin
Bu içerik 98 kez okundu.
Reklam

2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi başladı. Niğde’de toplam 5 bin 94 öğretmenin görev yaptığı 384 okulda, 73 bin 53 öğrenci 23 Ocak tarihinde başlayan ve deprem dolayısıyla 2 hafta daha uzatılan yarıyıl tatili sona erdi ve ikinci dönemin ilk ders zili çaldı.
2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi kapsamında öğrenciler, ikinci ara tatilini Nisan ayında yapacak. İkinci dönem ara tatilinde okullar 14 Nisan cuma günü kapanacak ve 24 Nisan Pazartesi günü açılacak. 21 Nisan’da başlayan Ramazan Bayramı’na denk gelen ara tatilde öğrenciler hafta sonu dâhil olmak üzere toplam 9 gün tatil yapacak. Eğitimde 2. Dönem ise 16 Haziran 2023 Cuma günü sona erecek.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem sonrası 10 ilde 1 Mart'a kadar eğitim öğrenime ara verilmesi hakkında konuştu. Özer, "Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart itibarıyla eğitim başlıyor. Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime verilen arayı 13 Mart'a kadar uzattık. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da eğitim öğretime verilen ara ise 27 Mart'a kadar uzatıldı." dedi.
Özer, "10 ilimizde eğitim öğretime geçişi il bazlı değil ilçe ve okul bazlı sürdüreceğiz. 3 ayrı kategoride yer alan illerimizde okullarımızın sağlamlık raporlarına göre farklı zamanlarda eğitim öğretime başlayacağız." dedi. (İsmail Ok)

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de