Niğde’de 21 bina, 1 hastane ve 4 okul mühürlendi

Niğde’de 21 bina, 1 hastane ve 4 okul mühürlendi
Niğde’de 21 bina, 1 hastane ve 4 okul mühürlendi Admin
Bu içerik 97 kez okundu.
Reklam

Kahramanmaraş merkezli meydana 7.7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden etkilenen Niğde merkezde 21 bina ve 1 okul, Bor ilçesinde ise Fizik Tedavi Hastanesi, Ramazan Konuş Ortaokulu, Şehit Bora Çelik Lisesi ve Asım Eren İlkokulu mühürlenerek kapatıldı. Bor Fizik ve Rehabilitasyon Hastanesi hemen yanında bulunan Bor Devlet Hastanesine taşındı.
Niğde ve Bor'da önlemler artırıldı. 
Ağır hasarlı binalar için yıkım kararı alındı. Niğde merkezde yer alan (Özbelde) 75.Yıl Mustafa Altuncu İlköğretim Okulu Mühürlendi. Karar, Niğde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce alındı. 
Bor'da Fizik Tedavi Hastanesi taşındı 
6 Şubat 2023 tarihli depremlerde hasar aldığı tespit edilen Bor Fizik ve Rehabilitasyon Hastanesi hemen yanında bulunan Bor Devlet Hastanesine taşındı. Hasarlı binada incelemeler sürüyor. 
Bor'da 3 okul hasar aldı. Ramazan Konuş Ortaokulu, Şehit Bora Çelik Lisesi ve Asım Eren İlkokulu hasar adı. Hasar alan ve yüzlerce öğrencisi bulunan ortaokul, lise ve ilkokul tedbirler gereği kapatıldı. 
Öte yandan Niğde merkezde ağır hasarlı olan ve yıkım kararı alınan binaların yıkım işlemlerinin kısa süre içinde yapılacağı belirtildi.

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de