Depremzede kadın Niğde’de doğum yaptı

Asrın felaketi olan Kahramanmaraş ve Hatay illerinde meydana gelen depremler dolayısıyla Hatay’ın Antakya ilçesinden ayrılan hamile kadın, bebeğini Niğde'de Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyaya getirdi.

Depremzede kadın Niğde’de doğum yaptı
Depremzede kadın Niğde’de doğum yaptı Admin
Bu içerik 127 kez okundu.
Reklam

Hatay Antakya da evleri yıkılan 9 aylık hamile Sunay Atakan(40), eşi Engin Atakan’la(37) Niğde'ye geldi. Hamileliğinin son dönemindeki Sunay Atakan, müracaat ettiği Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "Faruk Ali" adını verdikleri ilk bebeğini dünyaya getirdi.

Oğlunu sağlıkla kucağına alan Atakan, depreme uykuda yakalandıklarını söyledi. Deprem öncesi büyük bir gürültü duyduğunu belirten Atakan, adeta yer altımızda kayıp gidiyordu. Bende annem ve babamla birlikte evden kendimizi dışarı attık. Eşim Antalya'da çalışıyordu, onu telefonla aradım deprem oldu biz dışarı çıktık iyiyiz dedim. Eşim Antalya'dan bulduğu ilk otobüsle 18 saat sonra yanıma geldi. Antakya'da 6-7 gün durduk ve eşim orada enkaz altında kalanlara yardım etti. 13 Şubat tarihinde Antakya’dan Niğde'ye geldik ve KYK yurduna yerleştik. Doğum sancılarım başlayınca hastaneye müracaat edip doğum yaptım. Çok şükür bebeğimizi kucağımıza aldık. Çocuğumuzun ve bizlerin sağlık durumu iyi. Anne Sunay Atakan, bebeğini memleketlerine dönene kadar Niğde'de büyüteceklerini söyledi.

Baba Engin Atakan, ben deprem olduğu gün Antalya'da çalışıyordum. Eşim deprem oldu biz dışarıdayız, durumumuz iyi ama ev yıkıldı dedi. Bende hemen bir otobüs bulup Antakya’ya geldim eşimi buldum. Antakya'da bir haftaya yakın kaldık, orada yardıma ihtiyacı olanlara yardım ettim. 13 Şubat tarihinde eşimle Niğde'ye geldik. Eşim dün çocuğumuzu dünyaya getirdi. Sağlık durumları iyi. Ben bizlere burada kucak açıp bizlere destek olan herkese teşekkür ederim. (Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de