ASAYİŞ BÜLTENİ

ASAYİŞ BÜLTENİ
ASAYİŞ BÜLTENİ Admin
Bu içerik 586 kez okundu.
Reklam


Yedikleri Ispanaktan 
Zehirlendiler
Niğde’nin Kömürcü Köyünde pazardan aldıkları ıspanağı yedikten sonra zehirlendiği iddia edilen 4 Kardeş Hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre Niğde’nin Kömürcü köyünde pazardan aldıkları Ispanağı yiyen ve bir süre sonra karın ağrısı şikayeti başlayan aynı Aileden G.P.(11),E.P(10),ECP (2) ve K.D(7) olay yerine çağrılan Ambulanslar ile Niğde Ömer Halis Demir Eğitim ve Araştırma hastanesi getirilen çocuklara acil servislerde ilk müdahaleler yapıldı. Hastanelerdeki kişiler ıspanak yemeği yedikten sonra rahatsızlandıkları söylediler. Yapılan tetkiklerde çocukların gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu.

17 hırsızlık şüphelisi yakalanarak 
gözaltına alındı
Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube müdürlüğü ekiplerince il genelinde farklı tarihlerde meydana gelen 10 hırsızlık olayıyla ilgili yaptıkları çalışmalar kapsamında 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken çalınan malzemeler sahiplerine teslim edildi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamalarda; Mal varlığına karşı işlenen suçlarla mücadele kapsamında il merkezinde çeşitli tarihlerde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; 6 ayrı Evden Hırsızlık olayı ile ilgili olarak, olayları gerçekleştirdiği tespit edilen 7 şüpheli şahıs yakalanmış, bu şahıslardan ikisi çıkarıldığı Adli Makamlarca tutuklanmış, suça konu malzemeler sahiplerine teslim edilmiştir. Otodan Hırsızlık olayı ile ilgili olarak olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 3 Şüpheli şahıs yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapılmış ve suça konu Akü sahibine teslim edilmiştir.  Elektrikli Bisiklet Hırsızlığı olayı ile ilgili, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 1 şahıs yakalanmış ve hakkında gerekli işlemler yapılmış, suça konu elektrikli bisiklet yediemin otoparkına çekilmiştir. Motosiklet Hırsızlığı olayı ile ilgili, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 1 Şahıs yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapılmış ve suça konu Elektrikli Motosiklet sahibine teslim edilmiştir. Mabetten Hırsızlık olayı ile ilgili, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 2 Şahıs yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapılmıştır.
Suç Eşyasının Satın alınması veya Kabul Edilmesi olayı ile ilgili 1 şüpheli şahıs yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Resmî Belgede Sahtecilik olayı ile ilgili 1 şüpheli şahıs kullandığı şasi ve motor numaraları kazılı motosiklet ile birlikte yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Açıktan Hırsızlık olayı ile ilgili, suça konu üç tekerlekli Elektrikli Bisiklet bulunarak sahibine teslim edilmiştir. 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet olayı ile ilgili, 1 Şahıs taşıdığı ruhsatsız tabanca ile birlikte yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapılmıştır” denildi.(Adnan Çelebi)

Aranan 176 
şüpheli yakalandı
Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 1-15 Mart tarihlerinde haklarında çeşitli suçlardan aranması ve yakalanması bulunan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 176 Şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken şüphelilerden 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince 01-15 Mart tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde; 14 Hakaret Olayı, 33 Kasten Yaralama Olayı, 3 Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma Olayı, 2 Konut Dokunulmazlığının İhlali Olayı, 1 Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Ele Geçirme Olayı, 1 Kişisel Verilerin Kaydedilmesi Olayı, 1 Konut Dokunulmazlığının İhlali Olayı, 3 Şantaj Olayı, 1 Taksirle Öldürme Olayı, 38 Taksirle Yaralama Olayı, 26 Tehdit Olayı, 2 Banka veya Kredi Kartının Kötüye Kullanılması Olayı, 4 Dolandırıcılık Olayı, 4 Güveni Kötüye Kullanma Olayı, 1 Yağma(Gasp) Olayı aydınlatıldı. 
Yapılan çalışmalarda 176 Şüpheli şahıs yakalanmış, 39 şüpheli şahıs adli mercilere mevcutlu olarak sevk edilmiş olup 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında yakalama emri bulunan 40 şahıstan 13’ü cezaevine teslim edilmiş, 27 şahıs ise ifadelerinin alınması için adli mercilere teslim edilmiştir. Ekiplerimizce yapılan umuma açık işyerleri denetiminde 6 işyeri denetlenmiş, ilgili birimlere eksiklikler bildirilerek gerekli işlemlerin yapılması sağlanmıştır. Ekipler Amirliğimizce yapılan çalışmalar neticesinde; 1669 Şahsın GBT sorgusu yapılmış, 2 aranan şahıs, 1 Ruhsatsız Tüfek yakalanmıştır. Kayıp Olarak Aranan 5 Şahıs Bulunmuştur. (Adnan Çelebi)

Çamardı ilçesinde trafik kazası 2 yaralı
Niğde’nin Çamardı ilçesi Karapınar köyü yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesiyle meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.
Niğde’nin Çamardı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.  Çamardı’nın Pınarbaşı köyü Karapınar yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrası meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulansla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.(İsmail Ok)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de