Atıl vaziyetteki soğuk hava deposunda kültür mantarı üretmeye başladı

Atıl vaziyetteki soğuk hava deposunda kültür mantarı üretmeye başladı
Atıl vaziyetteki soğuk hava deposunda kültür mantarı üretmeye başladı Admin
Bu içerik 156 kez okundu.
Reklam

 

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Bor ilçesinde kültür mantar üretimi yapan Selahattin Demirbaş’a ait mantar üretim tesisinde incelemelerde bulundu. Tesisi ve kültür mantarı yetiştiriciliği hakkında bilgi veren Demirbaş, hedefinin günlük bir ton üretim olduğunu belirtti.

Niğde merkeze bağlı Ovacık köyünde elma üretimi yapan ve Çamardı ilçesinde kiraz üretimiyle uğraşan girişimci 20 yaşındaki Selahattin Demirbaş, Bor ilçesinde atıl vaziyette kullanılmayan soğuk hava deposunu kiralayıp Kültür Mantarı üretimine başladı. İlk etap şuanda günlük 100 kilogram ürün üreten Demirbaş,  Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında alacağı hibeyle birlikte geliştireceği mantar üretim tesisinden günlük 1 ton ürün yetiştirmeyi hedefliyor.

Kiraladığı soğuk hava deposunda kültür mantarı üretimi yapmaya başlayan Demirbaş; “mantar serası kurmak için Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında projesini sunduğunu ve projenin hibe almaya hak kazandığını ve istihdama yönelik güzel bir projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

Mantarların kalitesinden ve veriminden memnun olduklarını, zamanla ve tecrübe kazandıkça daha iyi sonuçlar alacaklarını dile getiren Demirbaş, ben aslen Isparta’lıyım. Burada Ovacık köyünde 700 dekar alanda elma üretimi yapıyoruz. Bunun yanı sıra Çamardı ilçesinde de 30 dekar alanda kiraz üretimi yapıyoruz. Kültür mantarını araştırdım ve mantar üretmeye karar verdim. Bor ilçesinde atıl vaziyette bulunan ve kullanılmayan soğuk hava deposunu kiraladım ve kültür mantarı üretmeye başladım. Şuanda günlük 100 kilogram ürün almaktayım. Kırsal Kalkınma hibe desteği kapsamında sunduğum projem kabul edildi. Alacağım destekle birlikte mantar üretim tesisimi biraz daha genişlettiğimde günlük ortalama 1 ton gibi bir kültür mantarı üretmeyi hedefliyorum” dedi.(Adnan Çelebi)

 

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de