‘Türkiye ekonomisi son 9 çeyrektir aralıksız büyümeye devam ediyor’

Maliye Bakan Yar-dımcısı Mahmut Gürcan, “Niğde İş Dünyası Buluşması” programında Niğdeli iş insanlarıyla bir araya geldi. Yardım- cısı Gürcan, Türkiye'de-ki ekonomik büyümenin hızla devam ettiğini söyledi.

‘Türkiye ekonomisi  son 9 çeyrektir aralıksız  büyümeye devam ediyor’
‘Türkiye ekonomisi  son 9 çeyrektir aralıksız  büyümeye devam ediyor’ Admin
Bu içerik 848 kez okundu.
Reklam


Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Niğde  İş Dünyası Buluşması” programında Niğdeli iş insanlarıyla Grant otelde düzenlenen programda bir araya geldi. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türkiye'deki ekonomik büyümenin hızla devam ettiğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Gürcan ilk olarak Niğde Valisi Mustafa Koç’u ziyaret eti. Ziyaretin ardından Bakan Yardımcısı Gürcan, Grand Otelde düzenlenen Niğde  İş Dünyası Buluşması” programında Niğdeli iş insanlarına ekonomik sunum yaptı. 
Türkiye ekonomisinin son 9 çeyrektir aralıksız büyümeye devam ettiğini belirten Gürcan, Türkiye'nin hızlı büyüyen ekonomilerden biri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "G-20 ülkeleri içinde ilk üç sıradayız ve bu da bizim en büyük avantajımız. Ülkemizdeki ekonomik büyüme hızla devam ediyor. Niğde'de kurulan organize sanayi bölgelerinde şu anda yer bulmanın imkanı yok. Türkiye'de daha önceki yıllardaki krizlerde hep gördük, fabrikalar kapanıyordu, işten çıkarmalar artıyordu ancak bu sene bizde her ne kadar muhalefet hep 'kriz yaşanıyor' dese de Türkiye sanayisinde hiçbir zaman bir kriz yaşanmadı. Yatırım ortamını iyileştirdik, yatırımların devam etmesini sağladık. 9 aydır yatırımlarımız ciddi olarak arttı. Bundan sonraki süreçte de yatırımlarımızı artıracağız." Son zamanlarda muhalefetin "iş yerleri kapanıyor" şeklinde eleştirileri olduğuna değinen Gürcan, yeni kurulan ve açılan şirket sayısının yüzde 24,9 artış gösterdiğini geçen yıl açılan 90 bin 918 şirket sayısının bu yıl 113 bin 577'e çıktığını ifade etti.
Niğde’nin bir cazibe noktası haline geldiğini ifade eden Vali Mustafa Koç ise, şu anda yatırım yapmak isteyen sanayicilere yer veremediklerini sözlerine ekledi.Vali Koç, “İlimiz, Ankara-Niğde Otoyolunun yapılması, hızlı tren hattının devam etmesiyle beraber artık sanayi yatırımları açısından bir cazibe noktası haline geldi. Şu anda yatırımcılarımıza yer veremiyoruz. Niğde OSB’miz tamamen doldu. Bor OSB’miz tamamen doldu. Kayseri yolu üzerinde Merkez 2. OSB’mizin alt yapı ihalesi yapıldı. Yer teslimini yaptık, sözleşmesini imzaladık. İnşallah 2024 yılı içerisinde de yeni yatırımları göreceğiz inşallah” şeklinde konuştu. (Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de