Kuraklık çiftçileri tedirgin ediyor

Kuraklık çiftçileri tedirgin ediyor
Kuraklık çiftçileri tedirgin ediyor Admin
Bu içerik 1190 kez okundu.
Reklam

Bu yıl yağışların yeterli olmaması nedeniyle tarladaki ürünlerde ve meyve üretiminde sorunlar oluşabileceğini ifade eden Oda Başkanı Kenar, çiftçilerden tarım sigortası yaptırmalarını istedi
Bilindiği gibi yıllara vurduğumuzda bu kuraklık 50 yıl önce böyle bir kuraklık yaşanmış, birde bu yıl yaşanıyor. Kurak yıllar geçirdik ama Eylül ayından bugüne kadar ilimize yağmur yağışı olmuyor. Çiftçilerimiz tarafından beklentisi kar gösterisinin unutulması, çıkan buğdayların gecelerinin havasının çok soğuk olmasından dolayı donmasına neden olacak. Gelecekte beklenen yağmur olmaz ise hem tarladaki ürünler açısından, hem de meyve üreticiliği açısından sıkıntı yaşanacağı gözlemleniyor” dedi.
AZ SU TÜKETEN 
ÜRÜNLER 
TERCİH EDİLMELİ
Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, çiftçilerin gelecek yıllarda ekim için az su tüketen ürünleri tercih edilmesi gerektiğini belirterek, “Öncelikle temennimiz gelecek yıllarda yağışların güzel olması, karın yeri kaplaması ve buğdaylarımızı korumadır. Ama havaların kurak olmasından dolayı, kurumların suların yayılması ve barajlardaki su miktarının yetersiz kalması sorunuyla karşı karşıyayız. Çiftçilerimizin, gelecek yazlık eklenecek ürünlerde az su tüketen, suya çok fazla ihtiyaç duymayan ürünleri tercih etmelerini istiyoruz. Çünkü önümüzdeki yıllarda su sorunu yaşanabileceğini bugünden gördüğümüzde kullandık.
MUTLAKA TARIM 
SİGORTASI YAPTIRIN
Başkan Kenar, gelecek yıllarda yaşanabilecek kuraklıktan çiftçilerin kalması için mutlaka tarım sigortasını yaptırılması gerektiğini belirterek, “Tarım Sigortaları Havuzuna (TARSİM) gelecek yıllar için tarım korumasına kuraklığa eklenmiştir. Bu nedenle çiftçilerimizin kuraklık sigortasını mutlaka yaptırmalarını istiyoruz. Çiftçilerimizin kuraklık sigortasını yaptırdıkları takdirde olası bir kuraklıkta bahar döneminde çiftçilerimizin hiç bırakmaması için ekim için yaptıkları masraflar karşılanacak. Çiftçilerimizi bu konuda bilgilendiriyoruz” şeklinde konuştu.
(Adnan Çelebi)

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de