Uzman eller proje desteği 250 bin TL’ye yükseldi

Uzman eller proje desteği  250 bin TL’ye yükseldi
Uzman eller proje desteği  250 bin TL’ye yükseldi Admin
Bu içerik 1303 kez okundu.
Reklam

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında uzman ellerin desteklenmesine yönelik verilen hibe desteği 100 bin TL' den 250 bin TL' ye çıkarıldı. 

 


Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Uzman eller projesi kapsamında hibe desteğinin 100 Bin TL’den 250 Bin TL’ye çıkartıldığını ve bu yıl ilk defa tarım ve Hayvancılık lisesinden mezun olan ziraat teknisyenlerinin de müracaat edebileceğini ifade etti.

Uzman eller Projesi desteklerinin 250 Bin TL’ye çıkartıldığını belirten Tarım ve Orman İl müdürü Asım Baş; “ Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleme başlıklarından bir tanesi de Uzman Eller projesidir. Uzman ellerden kasıt Tarım veya Hayvancılıkla ilgili veteriner ve alt kolları olan teknisyenlik, ziraat mühendisliği de dahil olmak üzere bu alanlardan mezun olan arkadaşlarımız, çiftçilerimiz müracaat edecektir. Geçen yıl uzman eller projesine destek 100 bin TL iken bu yıl bu destekleme 250 bin TL’ye çıkartıldı. Hem bitkisel üretimde hem de hayvansal üretimde projelendirip il müdürlüğümüze başvuru yapan üreticilerimiz bu desteklemeden faydalanacaktır. Bu projemize geçen yıl 16 proje müracaatında bulunulmuştu ve hepsi de bu projeden faydalandığını belirtti.
TARIM VEYA HAYVANCILIK LİSELERİNDEN MEZUN OLANLARDA MÜRACAAT EDEBİLECEK
Baş; “ Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farkı ziraat teknisyeni Tarım veya Hayvancılık liselerinden mezun olan ziraat teknisyeni olan kişilerde Tarım ve Orman bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği bu projeye başvurabilecekler. Başvurular şuan itibariyle başlamadı” dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, “ Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında A iş ve B iş planı ekonomik yatırımları dediğimiz hibe desteklerimizden A ve B iş planı başvurularımız bitti. Geçtiğimiz yıl ki rekorumuzu geçtik. Ekonomik yatırımlar dediğimiz üst düzey destek miktarı yüksek projelerin başvuruları da 10 Şubat tarihinde sona erecek. İlimiz tarımda üreten bir olduğundan dolayı tarımın üretici unsurlarını destekleyen bu tarz yatırımlarında ilimize bir rağbeti var” dedi.
SULAMA DESTEKLEMELERİ BAŞVURUSU BAŞLADI
Sulama desteklemeleriyle ilgili başvurularımız başladığını ifade eden Baş, “Sulama ile ilgili başvurularımız Şubat ayının 28’inde sona erecektir. Yüzde 50 Hibeli Bireysel Sulama Destekleri Yatırım Konuları: Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması. Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, Tamburlu sulama sistemi kurulması, Güneş enerjili sulama sistemi kurulması, Tarımsal Sulama amaçlı güneş enerji sistemlerinin kurulması, Akıllı sulama sistemleri, müracaatlar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şubemize şahsen yapılacaktır” dedi. (Adnan Çelebi)

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de