Geleceğin mühendisleri, DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde yetişiyor

Geleceğin mühendisleri, DENEYAP Teknoloji  Atölyelerinde yetişiyor
Geleceğin mühendisleri, DENEYAP Teknoloji  Atölyelerinde yetişiyor Admin
Bu içerik 1237 kez okundu.
Reklam

Geleceğin teknoloji yıldızları, Deneyap teknoloji Atölyesinde tasarlamaya ve üretmeye devam ediyorlar. Niğde DENEYAP Teknoloji Atölyesinde 100 ortaokul ve 60 lise öğrencisi olmak üzere toplam 160 öğrenci eğitim görüyor.
Türkiye’de ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ çerçevesinde gençlerin özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan DeneyapAtölyeleri’nde ilkokul ve ortaokul öğrencileri, aldıkları eğitimlerle hem düşünce güçlerini geliştiriyor hem de üretiyor.
Gençlik Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği çerçevesinde başlatılan 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi, bünyesinde eğitim görmeye hak kazanan ilkokul ve ortaokul öğrencilere hem tasarım hem üretim hem de düşünce yeteneğinin gelişimine katkı sağlıyor. Sinop Gençlik Merkezi bünyesinde eğitimlerini sürdüren Deneyap Atölyesi, 160 öğrencisiyle hafta sonları 8’er saatlik ders veriyor. 3 yıllık eğitim sürecine giren öğrenciler, bu süreçte teknolojiye yönelik farklı alanlarda eğitimler alıyor.
Niğde'de 160 öğrencinin 11 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler verildiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü açıklamasında şunları söyledi; ‘3 yıllık bu süreçte, hem temel teknolojileri hem özel ilgi alanlarında derinleşme hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler. Niğde DENEYAP Teknoloji Atölyesine öğrenci kabulü, iki aşamalı seçme süreci ile yapıldı. Sürecin ilk aşaması olan e-sınava bin 496 adayın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. İkinci aşama olan uygulama sınavına 441 aday katılım sağlamıştır. Niğde DENEYAP Teknoloji Atölyemizde 100 ortaokul ve 60 lise öğrencisi olmak üzere toplam 160 öğrenci eğitim almaya hak kazanmıştır. Niğde DENEYAP Teknoloji Atölyesinde 8 eğitmenimiz bulunmaktadır.'
Ötgünlü, "DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyeleri'nin eğitim modeli; ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere girişimcilik başta olmak üzere eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazandırıyor. Eğitimlere katılan gençler; tasarım ve üretim, robotik kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, havacılık ve uzay teknolojileri, yazılım teknolojileri, malzeme bilimi ve nanoteknoloji, mobil uygulama ve yapay zeka gibi 11 farklı alanda ücretsiz eğitimler alıyor. 3 yıllık olan bu süreçte hem teknoloji yeniliklerini hem de öğrencilere özel ilgi alanlarında derinleşme ve çeşitli projeler üretme imkanı veriyor'' diye konuştu.
(Adnan Çelebi)

 

Reklam
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de
Konya'nın 'NARKO Tır'ı Niğde’de