Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası belinde, kol ve bacaklarında hasarı bulunan, yürüyüş bozukluğu sorunu yaşayan hastalar için hizmete sunulan yürüyüş robotu ve diğer fizik tedavi üniteleri hastalara şifa dağıtıyor.
Ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında Niğde’ye getirilen depremzedelerin umudu Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Yaşanılan depremde Belinden, Kolundan hasar alan ve yürüme güçlüğü yaşayan hastalar bor Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde bulunan Robotik yürüme cihazı sayesinde ayağa kalkıyor.
Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Kader Zeybek Aydoğan; “Hastanemiz yaşanılan deprem sonrası Bor Devlet hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başladı. Burada 145 yatak kapasiteli olup randevu sistemiyle hasta kabullerini yapıyoruz. Polikliniklerimizde her gün, her an hasta gelip tedavi olunuyor. Hastanemizde hastalarımız genellikle uzun süreli yatan hastalar oluyor. Bir hastamız hastanemizde yatarak yaklaşık en az 2 ay tedavi görüyor. Hem ilimizden hasta kabulleri yaptığımız gibi çevre illerden hastanemizi tercih eden hastalarımız oluyor.
Dr. Öğr. Üyesi Aydoğan; “Günün belli saatlerinde Niğde merkezden hastanemize ayaktan tedavi amaçlı gelen hastalarımıza hastanemize ait servis aracımızla hizmet vermekteyiz. 2 doktor öğretim üyesi, 7 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı 27 fizyoterapist, 16 fizik tedavi teknikeri, 46 hemşire diğer personeller olmak üzere 200 çalışanımızla 64 hasta yatağı olarak yatan hastalarımıza, yine günlük 250 civarında ayaktan gelen hastalarımıza tedavi salonları ve tedavi ünitelerinde hasta ve çalışan memnuniyetini ön planda tutarak etkin ve verimli bir şekilde hizmet verilmeye çalışılmaktadır” dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanarak travma sonrası yürüme zorluğu çeken hastalarımıza hizmet veriyoruz. Hastanemizi çevre illerden Konya, Ereğli, Nevşehir ve Aksaray gibi illerden hastalarımız geliyordu. Ama şimdilerde Samsun’dan, Iğdır’dan ve Çorum gibi illerden hastanemize geliyorlar. Çevre illerden hastanemize tekerlekli sandalye ile hastanemize gelerek tedavi sonrası yürüyerek sağlıklı bir şekilde hastaneden ayrıldıklarını ifade etti.
Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Kader Zeybek Aydoğan; “Amacımız tüm vatandaşlarımızın en tabi hakkı olan sağlık hizmetlerinden, insan onuruna yakışır, eşit, hakkaniyetli ve kolay ulaşılabilinen bir şekilde faydalanabilmesi temel hedeflerimizdendir.
Felçli hastalar ile 6 şubat’ta yaşanılan depremler sonrası yürüyüş bozukluğu sorunu yaşayan hastalar için hizmete sundukları yürüyüş robotunun Türkiye’de çok az sayıda bulunduğunu ifade eden Dr. Aydoğan , “Beyin damarlarındaki tıkanıklık, trafik kazası ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanarak travma sonrası yürüme zorluğu yaşayan hastalarımızın tedavisinde çok önemli ihtiyaca yanıt veren yürüyüş robotu, Türkiye’de çok az sayıda bulunuyor. Uyguladığımız uzman fizik tedavi yöntemleri ve yürüyüş robotundaki egzersizlerle hastalarımızın yeniden yürüyebilmelerini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.(Adnan Çelebi)